Pesto & pastasallad

Pesto

Pesto-Gott till nästan allt och kan förgylla vilken trött gammal pasta som helst 😉 Italiens gröna guld! Här är en snabbvariant som jag kör i mixern (min magic bullet). Brukar ta lite på en höft med denna gång mätte jag faktiskt.. Brukar variera ibland med lite persilja eller ruccola istället för (en del av) basilikan och byta ut pinjenötterna mot mandel eller valnötter.

En favoriträtt med pesto är en Pastasallad med; valfri kokt kall pasta, pesto, strimlade soltorkade tomater, calamata oliver, tärnad/smulad fetaost, lite ruccola sallad och toppa med ugnsrostad prosciutto . Det är så gott med just den ugnsrostade prosciutton på. Lägg ett lager med prosciuttoskinka på en bakpappersklädd plåt, sätt in i ugnen på 250 greder tills skinkan är knaperspekt (som bacon) passa noga så den inte bränns men den ska vara lite brun och knaprig. Låt svalna på hushållspapper och smula över sallad eller  servera till en varm pasta med pesto.

Pesto

2 dl basilika

½ dl pinjenötter

½ dl olivolja

1 vitlöksklyfta

1 dl grovriven parmesan

salt och peppar

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *