Getostpaj med aprikoser och parmaskinka

Getostpaj

Oj vad många som hittade in till min sida idag, jätteroligt!  Antar att chokladbollar är populära 🙂 Hoppas att ni kommer tillbaka!  Här i Canada blev vi bortskämda med underbart sommarväder i förra veckan men sedan slog det om och nu har det varit grått, kallt och regnigt i flera dagar.. Trist när man bara vill vara ute och njuta av våren och grilla. Men då får man väl mysa inne istället,så ikväll tror jag det får bli lite tisdagsmys framför brasan med ost och vin.  Kvällens middag blev en repris på en Getostpaj som jag gjorde till vår Påskbuffé. Receptet kommer från Elle Mat & Vin, med lite egna justeringar. Den är riktigt, riktigt god, kanske ett tips till Kristi Flygare. (bilden är sedan i påskas, om den ser bekant ut).

Getostpaj med aprikoser och lufttorkad skinka

Pajdeg:

3 dl mjöl

125 g smör

½ tsk salt

1-2 msk kallt vatten

Fyllning:

200 g grovriven eller smulad chevreost

3 ägg

1 dl mjölk

1 dl grädde

4 strimlade torkade aprikoser

salt och peppar

Garnering;

100 g tunt skivad serrano eller parma skinka, lite ruccola sallad

Kör mjöl och smör i matberedaren till en grynig deg. Tillsätt vatten och salt och kör till en smidig deg. Tryck ut den i en pajform och förgrädda ca 10-12 minuter på 225 grader. Sänk värmen till 200 grader. Lägg den rivna osten i pajformen. Vispa ihop ägg och gräddmjölk med lite salt och peppar och blanda i aprikosstrimlorna. Häll blandningen över osten. Grädda pajen i cirka 25 minuter tills fyllningen stannat. Låt pajen svalna lite och arrangera skinkan och ruccola på pajen.  Enjoy!!

Print Friendly, PDF & Email

4 svar på ”Getostpaj med aprikoser och parmaskinka

  1. Oops det glömde jag ta bort. Hittade inga i affären denna gång heller… skulle vara färska fikon uppepå tillsammans med skinkan och ruccolan. Jag tar bort det i rubriken… tack! Ha en jätteskön helg, era lyllosar 😉 ingen extrahelg här så barnen är jättesura ;( Kram

  2. Mmm, den här pajen låter jättegod!
    Och vilken härlig och fin blogg du har, här fanns massa gott. Jättefin design också. 🙂 Jag kommer tillbaka!

  3. Hej, & Tack så jättemycket för dina kommentarer, vad gullig du är!!! Pajen är jättegod så testa den gärna. En god sallad med ruccola och lite balsamico sirap är smaskens till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *