Gammelmosters vaniljdrömmar.

Som jag skrev igår så blev det ett par sorters småkakor så här kommer nästa recept. Min pappas moster, Gunhild var en riktig mysig baktant. Tyvärr så var detta det enda receptet jag har från henne men de var också mina favorit kakor. Tror inte det går att få drömmarna lika drömlikt spröda som hennes, men de är goda ändå. Som ni ser är måtten i detta recept i vikt istället för volym, enligt orginalreceptet. Rekommenderar varmt alla bakintresserade att skaffa en hushållsvåg om ni inte redan har det. Finns bra till vettigt pris och de är så användbara.

Till  middag idag åt vi en jättegod fisk i låda med skinka, senap och ost mm  som jag bara måste tipsa om. Hittade receptet på bevemyrs.blogg.se.  Testa det gärna, för det var verkligen riktigt gott! Här i Canada firar vi inte Kristi himmelsfärd som i Sverige. Barnen blev riktigt griniga i morse när det gick upp för dem att hemma i Sverige hade de minsann ledigt från skolan…sååå orättvist!  Nu hoppas vi bara att det blir lite skönt vårväder både i Sverige och här, så kanske det kan bli något gott grillrecept till helgen. Imorgon ska jag visa vad jag gjorde med äggulorna som blivit över efter veckans bak. Ha en härlig helg!

Moster Gunhilds vaniljdrömmar

200g smör
125 g socker
2 msk vaniljsocker
250 g mjöl
1 struken tsk hjorhornsalt
Rör smör och socker i 15 minuter, tillsätt därefter mjöl och hjorthornsalt lite i taget.
Rulla ut till runda bollar. Ca 40 st. Gräddas i 125 grader ca 25-30 minuter.
Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Gammelmosters vaniljdrömmar.

  1. Tack snälla!! Visst är det gott med drömmar, såg just att du också bakat det. Jättefin blogg du har med fina bilder! Har lagt till dig bland mina favoriter 😉 Ha det så bra/ Gun

  2. Tack för receptet på vaniljdrömmarna. Det blev jättegott. Har haft detta recept i en gammal bok, men kan inte hitta boken, Det är ett gammalt recept, det fanns i min farmors bok, och hon dog 1951. receptet är säkert sen 20-30 talet. Tack än en gång

  3. Men vad roligt! Så glad jag blev att jag kunde hjälpa dig med ett gammalt recept! Min gammelfaster var väldigt duktig på att baka och detta recept är det enda jag har från henne men så är de också favoritkakorna. Tack för att du berättade det ”made my day”! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *