Frusen punchchoklad tårta

Punchchoklad tårta

Det blev en väldigt god middag ikväll, ute i sommarvärmen. Första dagen det varit varmt nog att sitta ute till sent på kvällen i bara kortärmat, så skönt! Jag bjöd på grillade parmainlindade pilgrimsmusslor med en mango avokado salsa till förätt. Till varmrätt blev det grillade tornedos med fingerlingpotatis, smörslungade bönor och sockerärtor och en underbart god pepparsås.  Men mest uppskattat av allt blev nog ändå desserten. Det var en fryst punch och vitchokladtårta med mandelbotten. Punchen gjorde succe, så nu får nog lille gubben att köpa med sig ett par flaskor punch när han åker till Sverige nästa vecka. Receptet på desserten får ni nedan, och recept på förätten skall ni få en annan dag. Tyvärr blev bilderna riktigt dåliga i kvällsljuset, men smaken var desto bättre. Imorgon ska jag och träffa mina ”Oakville girls” för ännu en ”matorgie” eller ”lunch med kreativt inslag” 😉 Kan nästan lova att det blir ett nytt spännande recept därifrån imorgon.  Njut av försommaren!!!!!

Frusen puchchokladtårta

100 g mald sötmandel

4 äggvitor

2 dl socker
2 msk kakao
Fyllning
3 dl vispgrädde
150 g vit choklad
4 äggulor
1 1/2 dl socker
1 1/2 msk punch
Garnering Kakao och hallon
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i sockret lite i taget på slutet. Sikta ned kakaon i mandeln och vänd försiktigt ned detta i marängsmeten. Fäst ett bakplåtspapper i botten av en springform och smörj botten och kanter. Häll i mandelmarängen och grädda i 175 grader i ca. 30 minuter. Låt svalna.
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Vispa grädden hårt. Smält chokladen i vattenbad. Blanda ihop samtliga ingredienser och häll över den kalla tårtbotten. Låt frysa i minst 4-5 timmar. Garnera med siktad kakao och hallon eller jordgubbar.
Print Friendly, PDF & Email

3 svar på ”Frusen punchchoklad tårta

 1. Hejsan, den tårtan ser riktigt god & somrig ut. Nu har vi äntligen fått lite värme efter allt regnande, idag visade termometern +20 så det var så skönt ute.
  Vill också meddela att ”dina rosenbröd” blev bra. Till helgen blir det inga godsaker här hemma eftersom jag tjänstgör 3 långa nätter och sambon åker till Göteborg för att springa Göteborgsvarvet.
  Önskar dej en trevlig morgondag med väninnorna.
  Hälsningar Pia

 2. Hej, Jag som älskar vit choklad tycker ju denna kakan verkar underbar. Bra tips med punchen för att undvika att den blir isig. Jag har aldrig testat det. Men vad tycker barnen? Är det mer en vuxenefterrätt eller gillar de också denna? kram Emma

 3. Den var så god. Oscar gillade den, Hanna så där… Men Pelles kollegor var helt galna i den och ville ha recept trots att jag förklarade att de inte kan köpa punch här.
  Pelle ska till Sverige en svväng nästa helg så han ska få handla det bl a. Brukat bli en liten önskelista, inte minst gpdis 😉 Ha det toppenbra!! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *