Chokladfyllda havreflarn

Chokladfyllda havreflarn

Som jag skrev i mitt förra inlägg var det dags för en ny ”playdate” med mina väninnor idag igen. Idag var vi hos Nelmari som kommer från Sydafrika. Vi gjorde fina kort och givetvis åt vi som vanligt en massa godsaker. Det blev en typisk Sydafrikansk currygryta med ris och chutney och till dessert en fullkomligt livsfarlig ”pudding” som fick namnet ”Death by sugar”…jag gick säkert upp 2kg på en timma 😉 !! Jag bakade lite havrekakor imorse och tog med mig. De kommenterade att de såg ut som kakorna man kan köpa på IKEA, men dessa smakade såå mycket bättre. Jag fyllde dem med en riktigt mörk god choklad. Jag hoppas att Nelmari skickar mig recepten på lunchen så ska jag givetvis dela med mig av dem, men tills dess får ni hålla tillgoda med mina chokladfyllda havreflarn. Imorgon ska jag baka tuppkakor att ta med till årets sista klass på Svenska skolan.

Havreflarn

100 g smör
3 dl havregryn
1 ägg
1 1/2 dl socker
1 msk mjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning;
100 g mörk choklad
Ca 3 msk grädde
Smält smöret och häll över havregrynen. Vispa ägg och socker pösigt och rör ned grynblandningen och mjölet blandat med bakpulvret. Klicka ut glest på bakpapperklädd plåt. Grädda i 175 grader i ca 7 minuter.
Låt svalna på bakgaller. Koka upp grädden och häll över hackad mörk choklad och rör tills det smält. Låt svalna lite och bred sedan ett lager på undersidan av en kaka och tryck fast en till ovanpå.
Print Friendly, PDF & Email

6 svar på ”Chokladfyllda havreflarn

 1. Det är ju för tusan farligt att titta in här! Finns ju bara massa gott och jag vill testa allt! 😉 Jag ÄLSKAR chokladfyllda havreflarn! Jag tycker de färdiga som man köper i affären är riktigt goda, men jag kan tänka mig att hembakade är hundra gånger bättre. 🙂
  Trevlig helg!

 2. Tack snälla du, vad gullig du är!!! Ja det var bra mycket godare med hembakta. Framför allt kombinationen med riktigt mörk choklad till söta flarn.
  Dina chokladkakor ser minsann också farligt goda ut. Hjälper det att gömma dem i frysen? 😉
  Ha en riktigt trevlig helg.

 3. Mm ja det fanns inte en smula kvar på fatet… Ha en härlig Göteborgs helg! Längtar alltid till Avenyn när våren kommer 😉

 4. Pingback: Liten desserttallrik.

 5. Hej!

  Testade göra enligt det här receptet, första gången jag gör havre flarn…vilket resultat och gott! =)

  Jag bytte ut den vanliga chokladen mot romerskabågar, då det är lite apelsinsmak i dem som kan passa bra nu till jul och adventsfika. Det blev hur bra som helst dock är kakorna väldigt söta men fika ska väl va sött är väl därför det är gott. =)

  Tack för ett bra recept!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *