Svenskt så det förslår…

Ännu en smörgåstårta

Flytt prinsesstårta

Idag har jag haft en catering till en bekant. Deras goda vänner ska flytta till New York och de skulle ha ett avskedsparty för dem ikväll. Då pappan i familjen är svensk och jag hade gjort ett svenskt smörgårbord till hans 40-års dag  tidigare i år blev jag ombedd att göra en svensk middag. Det blev nubbesallad på knäckebitar och akvavit som aptitretare, smörgåstårta till förrätt (lite annorlunda men de ville gärna ha just smörgåstårta). Givetvis köttbullar med potatismos, gräddsås och lingon som varmrätt och så en prinsesstårta som avslutning. Hoppas de blev nöjda. Nu skall jag laga lite middag till oss själva, ikväll blir det lite kokta rödbetor med getost till förrätt och sedan helgrillad karré med ugnsrostad färskpotatis, bönor och svampsås. Sedan får vi en liten prinsess längd till dessert också. Hanna tycker det är grymt orättvist om inte hon också får smaka när jag bakar tårtor till andra så idag gjorde jag en liten tårta till henne, som hon fick dekorera alldeles själv.  😉 Ha det bra!

Recept på nubbesallad hittar ni här, prinsesstårta hittar ni här, och smörgåstårta här.

Hannas prinsesstårta

Print Friendly, PDF & Email

6 svar på ”Svenskt så det förslår…

 1. Snygga tårtor, själv gillar jag inte smörgåstårta men sambon gör det, så man kanske skulle ta och baka en smörgåstårta i miniformat till han och min bror, då skulle de bli glafda

 2. Linda, Tack 😉 här i familjen är det bara jag som gillar smörgåstårta så när jag gör på beställning brukar jag passa på att göra en bakelse till mig. Bara att använda vanliga formbröd, så överaska du sambon och brorsan med varsinn bakelse. 😉
  Helena, tack snälla du! Det syns inte så bra på bilden men det var går en väg över tårtan med texten på. Men jag har mycket att lära vad det gäller dekorationer!!

 3. Vilka fina tårtor ni har gjort =) Och smörgåstårta, mums!! Vill ha din blogg på min ”följa-lista”, men får inte till det. Vet du om fler haft samma problem eller hur jag kan gå runt det? Ha det fint! Kram

 4. Tack, snälla Hanna! Önskar att jag var i ens i närheten av dina otroliga tårtor men, övning ger färdighet 😉
  Vet inte varför det inte funkar att följa min blogg, är det med bloglovin eller något annat? bloglovin verkar i varje fall fungera…
  Ha det bra i sommarvärmen
  Kram Gun

 5. Klart att övning ger färdighet, och du gör redan mycket fint! Hade velat följa din blogg med blogger, så jag ser dina uppdateringar då jag loggar in på min blogg.. Får se om jag kan få till det, annars så vet jag ju var jag hittar dig och dina bakverk 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *