Hemma från lilla Frankrike.

Hemma igen efter en liten trip till Montreal. Har varit där några gånger nu och blir alltid lika förälskad. Det är verkligen ett litet Frankrike mitt i Canada. Det är något speciellt med fransmän (och kvinnor så klart) och deras stil. De har någon slags nonchalant elegans som man inte ser någon annanstans. Bortsett från det yttre så är även deras sätt lite charmigt, nonchalant och så är det ju maten då…. åhh så mycket gott. Har gottat mig med sniglar, ankbröst, råbiffar, sabayonne, sorbet och lite till… och så rosé vin förstås och så deras underbara baguetter och Montreal bagels mmmm.. Dessutom åt jag små ljuvliga macaroons till kaffet och lovade mig själv att inte ge upp försöken.. en vacker dag ska jag också göra lyckade fina macarons. Tills dess får ni hålla tillgodo med en bild på dessa och lite underbara blommor från Montreals botaniska trädgård. Ikväll blir det kanske till att sätta igång med bakandet igen, alla kakburkar är ju tomma ;).

Print Friendly, PDF & Email

1 svar på ”Hemma från lilla Frankrike.

  1. Ser nästan ut som ni oxå varit i Thailand när man ser huset och lotusblommorna… Låter och ser ut som ni haft en riktigt fin resa med mycket gottgott. Råbiff får det att vattnas i Ankis mun, men tyvärr inte i Håkans.
    Kan verkligen rekommendera kombinationen salt/sött, det blev riktigt mumsigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *