Drömgod, drömtårta.

Drömtårta med päroncognacsmak

Igår tänkte jag slänga ihop lite kakor att lägga på lager men det var så otroligt varmt att inte ens ACn hjälpte när man satte på ugnen. Tur då att jag bestämt mig för att göra något som går snabbt 😉 Jag har gått och varit sugen på drömrulltårta länge nu så det fick det bli. Jag brukar smaksätta smörkrämen med punch men den var nästan helt slut och de få dropparna som var kvar ska nog få bli till dammsugare någon dag. Istället smaksatte jag med päroncognac och oj vad gott det blev!! Kan verkligen rekommendera denna kaka om man gillar päroncognac, ja eller annars också för den delen för även barnen gav den full poäng. Idag lär det inte hinnas med något bak men däremot ska jag gå på en väldigt spännande middag med en av våra/Torontos kändiskockar, Jamie Kennedy som har komponerat ett meny som ska passa till ölet Kronenbourg. Ska bli spännande och förhoppningsvis också väldigt gott.

Drömtårta med päroncognac

3 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
1/2 dl mjölk
1/2 dl smält smör eller olja
Smörkräm;
125 g smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 msk päroncognac
Vispa smör och socker vitt och pösigt. Rör ned de torra ingredienserna och mjölken och smöret tills allt är blandat. Bred ut smeten på en smord bakpappersklädd långpanna. Grädda i 225 grader i ca 7 minuter (passa noga så den inte blir bränd). Stjälp upp på ett sockrat bakplåtspapper och låt svalna under en bakduk.
Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen och bred ut krämen över den kalla kakan, rulla ihop från långsidan.
Print Friendly, PDF & Email

4 svar på ”Drömgod, drömtårta.

 1. AC i köket låter ju inte helt fel… önskar vi oxå haft det när jag fick för mej att ställa med och baka idag.
  Och den där middagen ni ska på kväll, oj vad avundsjuka vi blir när vi läser om den, så spännande: njut (fast det är jag säker på att du gör) !!!
  Ha en härlig helg, kram Anki

 2. Ja, AC är inte fel men å andra sidan kan vi behöva det med tanke på att temperaturen har legat på ca 30 läänge nu.. men det är härligt så jag ska inte klaga.
  Det var en god middag igår, bilder kommer på bloggen. Idag får man väl göra ett nytt försök att fylla på i kakförråden 😉
  Ha en härlig helg ni med
  Kram Gun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *