En god middag, med en ännu godare dessert.

Chokladmousse på Marabou polka

… nämligen Marabou Polka chokladmousse. Jag fick ju ett par kakor av denna underbart goda choklad i våras och blev helfrälst. Då blev det bl a urgoda kladdkaks cupcakes av den. Denna gång kom min man hem från Köpenhamn med några kakor och jag var givetvis tvungen att testa något nytt (bortsett från att bara äta den rätt upp och ned förstås 😉 ). Så i helgen blev det alltså en chokladmousse till dessert.  Söt och onyttig som bara den, men bara såå god om man nu som jag gillar choklad och polka. Detta får bli mitt bidrag till Månadens sötsak som denna månad är just choklad. Middagen då… ja detblev grillad tonfisk med wokade grönsaker i terriakisås och en wasabi lime aioli, det var gott det med.

Chokladmousse med Marabou polka

150 g Marabou Polka
2 äggulor
2 ½ dl vispgrädde

Vispa grädden. Smält chokladen i micron eller vattenbad och rör ned äggulorna. Vispa ned detta i grädden. Häll upp i portionsskålar eller glas och låt stelna i kylskåp minst 3 timmar.

Grillad tonfisk

Resten

Print Friendly, PDF & Email

10 svar på ”En god middag, med en ännu godare dessert.

  1. Grillad tonfisk är jättegott. Tänkte testa att göra fiskbiffar på det. Såg ett recept som lät så gott. Bara de inte blir torra.

  2. Har nog en chokladkaka kvar efter vår vinst hos Matplatsen, så denna kommer vi absolut att prova!
    Så bra det lev fisk till middag, då har ni bara två gånger till denna veckan… Tonfisk tillhör våra favoritfiskar, så god! Vi brukar göra en jättesmarrig tropisk kokossås till, det passar så bra ihop!

    Ps.Ska ta ett snack med posten…

  3. Vilket bra tips. Det äter vi till efterrätt på lördag!! Annabel undrade förresten när vi gick förbi ert hus igår om Hanna någon gång kommer bo i det huset igen…

  4. Ser ju såååå smarrigt ut! Och vilket bra och enkelt recept! Orkar man vänta de där tre timmarna som de ska vara i kylen 😉

  5. Pingback: Chokladkavalkad | Söta saker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *