Snabb laxpasta.

Laxpasta

Ikväll blev det en väldigt snabb och enkel men inte desto mindre god laxpasta med citron till middag. Skönt med mat som man kan slänga ihop på 10 minuter (eller hur länge nu pastan behöver koka). Nu packas här väskor för imorgon bär det av på en liten semestertrip till Mexiko. Vet inte om jag får någon möjlighet att göra några inlägg därifrån men om inte vill jag önska er alla en riktigt trevlig helg och glöm inte att skicka in ett förslag på Halloween mat till min tävling som avslutas på tisdag. Nästa vecka kanske det bjuds på Margarita och Quesadillas recept ;).

Snabb laxpasta

4 port pasta av valfri sort
ca 250 g kallrökt lax i strimlor
2 dl grädde
1 dl fiskbuljong
maizena
skal och saft från en citron
ett knippe hackad dill
ev. lite sockerärtor
salt och peppar

Koka pastan enligt förpackningen. Under tiden kokar du ihop buljong och grädde, red av med lite maizena. Tillsätt rivet skal och saft från en citron. Smaksätt med salt och nymald svartpeppar. Koka samtidigt sockerärtorna i en annan kastrull. När pastan är klar lägger du i laxen och den hackade dillen i såsen och låter den bli varm. Lägg upp tillsammans med sockerärtor, citron och dill. Snabbt, lätt och gott!

Print Friendly, PDF & Email

4 svar på ”Snabb laxpasta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *