Havrekakor

Havrekakor

Dessa havrekakor blir lite krispiga i kanterna och lite sega i mitten, ett enkelt och lätt recept som jag tror att jag hittade på havregrynspåsen en gång för väldigt länge sdan. Minns  i alla fall första gången jag bakade dessa. När jag öppnade ugnsluckan så stank det av kattpiss/amoniak. Jag trodde det var något fel på någon av mina ingredienser och var på väg att slänga allt ihop, men i sista stund lyfte jag luren och ringde syrran för att kolla. Hon meddelade glatt att det var hjorthornsaltet i kakorna som luktar så illa men att det försvinner så fort kakorna kallnat. Ja visst var det så, när jag kom tillbaka till köket var stanken borta, kakorna  jättegoda och jag väldigt glad att de inte låg i sophinken ;).

Havrekakor med russin

3 dl havregryn
125 g smör
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl russin
3 msk vatten
2 dl mjöl
1 tsk hjorthornsalt

Smält smöret och häll det över havregrynen. Tillsätt övriga ingredienser och rör ut till en jämn smet. Klicka ut på bakplåtspapper. Grädda i 200 grader ca 8 minuter.

Print Friendly, PDF & Email

7 svar på ”Havrekakor

  1. Jag äääälskar alla sorters småkakor! Låter väldigt goda. Men visst luktar hjortronsalt illa…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *