Halloween tips och idéer

Här kommer en liten sammanställning av de tips på Halloween mat jag fick in till min lilla tävling, TACK igen alla som har bidragit!

Evamar tipsade om; avhuggna fingrar (varmkorv med ketchup), häxdryck (coca cola med vaniljglass som skummar), spindelvävsmuffins (chokladglasyr med vit frosting coh spindelnätsmönster av smält choklad) och benknotor (av maräng)

Leila föreslog; Pumpa paj eller äpplepaj med läskigt röd karamellfärg i degen.

Stella tipsade om; Jell-o i rött eller grönt eller fruktdrinkar/smoothies med kiwi.

Erika-Bakglädje skulle  bjuda på cake balls doppad i orangefärgad vit choklad med ögon och pumpatopp i smält mörk choklad recept hittar du här.

Milli, skickade en länk (här) till en sida med massor av halloween tips, hennes favoriter är Frankensteinmonstret och apelsinspökena.

apelsin.gif

Hanna-Bakfnatt föreslog;  dammsugar spöken (dammsugar smet som man formar till små cylindrar och klär med vita marsipanlock och målar dig ögon. Recept på hennes dammsugare hittar du här.

Mattias; tyckte och att avhuggna fingrar med massor av blod (varmkorv med ketchup) funkar alldeles utmärkt speciellt för de yngre gästerna.

Linda-Cupcakefluffan skulle göra små prinessbakelser i form av ett spöke med vit sugarpaste och svarta ögon och mun, cake pops i form av spöken, ljusa muffins i svarta formar som breds med orange glasyr och får ett spindelnär i kristyr eller småkakor i form av spöken, pumpor eller fladdermöss som garneras med kristyr och strössel.

Karoleen hade massor av olika idéer;  Bål med isbit fryst i en latexhandske, rentvättade kycklingben infrysta i isbitar, vingummi maskar infrysta i isbitar med en bit mask som hänger utanför, vita chokladpraliner i dödskalleformar fyllda med röd sylt, och även hon föreslog småkakor i olika halloween formar med orange och svart frosting, strössel mm.

Emmy/Remsans bistro bakade dessa söta marängspöken förra året.

Evelina föreslog en middag med häxfingrar (korvar och kycklingklubbor) och grönt mos och till dessert Svarta och vita änkan, en mörk och vit chokladmousse dekorerad med ett spindelnät i choklad.

Sana-Made by love; tipsade om dessa fina Short bread Finger cookies

Annica bjöd på massa tips från ett barnkalas hon varit på; Grodslem, grönfärgad gelé med gröna godisgrodor instoppade, karamellfärg i läsken, pressad blodapelsin, skalade vindruvor (ögon) i bål, råttor av chokladbollar med svans och öron av nonstop och kolasnören, äpple doppade i blockchoklad med nonstop till ögon och godisremmar som hår och en hatt av en upp och ned vänd glasstrut, mjölk med grön karamellfärg, potatismos med grön karamellfärg med korvfingrar och ketchupblod, colasnören doppade i grön karamellfärg serverade med jordgubbsglass.

Camilla kör också med avhuggna fingrar(grillkorv) i potatismos och serverar det med dödskallebröd som tillbehör. Rosta formbrödsskivor och skär ut en dödskalleform med en vass kniv, ta ut ögonhålor med en äppelurkärnare och avsluta med att skära ut en trekantsnäsa.

och slutligen tipsade Kashaya om prinsessbakelser med orange marsipan i form av pumpor.

Så mycket godsaker och jag har fått lite nya idéer till vad jag ska servera till årets Halloween middag.

Jag brukar också göra avhuggna fingrar med grönt mos eller häxhår (grönfärgad spagetti), serverade med vitlöksbröd i form av gravstenar med R.I.P. på. Förra året gjorde jag mumie (fläskfilé inbakad i smördeg) med spökpotatismos och  en pumpa odling till dessert (tyvärr ingen bild), det var chokladmousse i botten av en form strödd med oreo smulor (som jord) och pumpor och revor av orange och grönfärgad grädde.

Print Friendly, PDF & Email

8 svar på ”Halloween tips och idéer

  1. SÅ härligt med lite inspiration till Halloween. Anki snor lite idéer till förskolan och vi båda tar några till middagsbjudningen vi ska ha senare i oktober, perfekt!

  2. Perfekt med alla dessa tips till halloween! Känns som jag och Lowe måste ha en liten fest. Sanas fingrar vet jag knappt om jag hade vågat äta ha ha…

  3. Pingback: Halloween tips

  4. Pingback: Halloweentips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *