Helgen som gick.

Då var det måndag igen.. tycker veckorna bara rusar iväg. Det var en mysig helg som inleddes med en god och trevlig middag på svenska skolan. Alla barnen hjälpte till att laga köttbullar och potatismos och äpplepajer till sina föräldrar och sedan hade vi en trevlig middag tillsammans. Lördagen tillbringades till största delen i en arena då min lilla tjej tävlade i cheer leading för första gången, de var jätteduktiga. Dagen avrundades med lite plockmat och en flaska gott rött. Tycker det är så gott med lite blandat plock på fredag eller lördagkvällen. Man kan plocka ihop lite av allas favoriter och sedan sitta och plocka och mysa länge runt bordet. Igår krattades det löv i det underbara höstvädret och vad passade bättre att värma sig med efteråt än en riktigt god och mustig köttgryta. Det är verkligen något som jag tycker smakar riktigt gott på  hösten. Denna gång blev det en gryta på oxkött med rotfrukter, lök, vitlök och svamp som fått stå och gotta sig med lite rödvin och oxfond och sedan smaksatts med lite enbär och vinbärsgele mm. Tyvärr blev det inget recept nedskrivet för ingredienserna trillade i lite allt eftersom ;). Detta är ofta mitt problem i köket, har svårt för att komma ihåg att skiva ned mått mm eftersom jag sällan eller aldrig lagar mat efter recept.

Ni har fortfarande några timmar på er att vara med och tävla om god choklad från Marabou Premium. Tävla här.

Marabou Premium

Print Friendly, PDF & Email

1 svar på ”Helgen som gick.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *