Biscotti med Marabou polka.

Biscotti med Marabou polka

Någon som har missat att jag är galet förtjust i Marabou polka? Den har fått vara med i flera recept bland annat mini kladdkakor och chokladmousse. Idag fick den bli smaksättare i en laddning biscotti. Blandade i lite mörk choklad också och så här i efterhand skulle jag kanske tagit 50/50 för de blev lite söta, men å andra sidan söta och goda. Har testat lite nya leksaker i form av olika utstickare mm och bakat lite rosa mini muffins som ska bli cupcakes till en liten tjej som ska ha kalas på lördag och jag lovat att fixa tårta mm till. Här kommer recept på chokladpolka bisotti, resultatet av resten av mina bakäventyr följer senare i veckan.

Biscotti med Marabou polka

100 g hackad choklad ( i det här fallet ca 80g Marabou polka och 20 g mörk choklad)
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk bakpulver
5 dl mjöl

Smält smöret och låt svalna lite. Rör ned ägg och socker och sist mjöl, bakpulver och den hackade chokladen. Arbeta snabbt ihop till en deg, dela den i tre delar och lägg i en påse i kylskåpet en stund. Ta ut degen och rulla ut dem till tre långder lika långa som bakplåten. Lägg på bakpappersklädd plåt och platta till dem. Grädda i 200 grader i ce 10 minuter. Ta ut dem och skär i en dryg cm breda bitar. Sänk ugnsvärmen till 175 och ställ tillbaka kakorna. Grädda i ytterligare ca 15 minuter tills de fått lite gyllene färg. Stäng av ugnsvärmen  och ställ luckan på glänt men låt biscottin stå kvar och svalna helt i ugnen.

Print Friendly, PDF & Email

7 svar på ”Biscotti med Marabou polka.

  1. Hej !! Tänkte höra om du kan hjälpa mig lite. Hittade mac and cheese i butiken här *lycka*, men såklart står allt på engelska. Hur mkt är en cup ungefär ??
    Ha en skön torsdag.
    Kramar Jenny.

  2. Anki & Håkan; TACK så jättemycket för awarden, det värmer jag blev väldigt glad! Hoppas ni testar mina polkabiscotti de fick MVG+ av familjen. Kram
    Jenny; Självklart hjälper jag dig gärna en cup är ca 2,37 dl men jag brukar bara ta lite knappt 2,4. Våra tbsp och tsp är ungefär desamma som msk och tsk så där kan du bara översätta rakt av. En jättebra sida på internet är omvandla.nu där kan man hitta allt om olika mått, temperatur, volym mm. Är det Kraft dinner Mac & cheese på menyn idag? Det är lunchbox mat 1A här men mina barn ratar det helt..Kram

  3. Vilken bra idé! Det är hög tid för mig att testa egna biscotti, fattar inte vad jag håller på med som skulle vara viktigare? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *