Hemma hos reportage..

Anki och Håkan i Mårtenssons kök har utmanat oss att visa upp våra kök (samt kylskåp och skafferi) men det får bli en annan gång. Eftersom jag ju bor i Kanada och husen här är lite annorlunda mot vad vi är vana vid tänkte jag det kanske kunde vara roligt med ett litet ”hemma hos” inslag. Vi hyr vårt hus och jag måste säga att jag trivts otroligt bra sedan jag första gången klev in genom dörren. Skulle någon visat mig detta hus i Sverige innan vi flyttat hit hade jag nog tyckt det såg rätt skumt ut, men det har sin charm med ”stora trappan” i entrén, pelare i matsal och kök (som för övrigt är bärande så de fyller en funktion). De flesta möblerna hade vi med oss från Sverige medan lampor, gardiner mm hängde med huset. Övervåningen får ni inte se 😉 men jag kan avslöja att hela övervåningen har en och samma ljusbeiga heltäcknings matta… Bortsett från att jag avskyr att dammsuga den så får jag erkänna att jag numera tycker det är ganska mysigt.. Däremot lärde jag mig en sak… om man får fläckar på en ljus heltäckningsmatta ska man inte i panik hälla på grönfärgat diskmedel. Fläckarna gick bort men dottern har ”fina” gulgröna ringar på golvet som jag har fixat 😉  Vårt sovrum är STORT och jag bara undrar hur vanligt är det att man använder sovrummet som dansgolv?? Min första lägenhet hade nästan gått in i sovrummet. Det kommer utan tvekan bli svårt att anpassa sig till mera normala svenska mått igen och jag kommer att sakna ”mitt” hus den dag vi flyttar. Det jag kan drömma om är ett större kök, detta har massor av plats för matbord men ganska litet i själva köksdelen. Hur som helst, så här har vi det 😉

Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Hemma hos reportage..

  1. Vad fint ni har! Även om det är ”osvenskt” så gillar jag stilen. Köket ser kanon ut att kocka i. I vårt hus är det bara köket och badrummet som är stort, annars har vi pytterum. Fast det finns en liten tjej som hittar dansgolv i alla rum 😉 Tack för titten!

  2. Så kul att se hur du har det hemma hos dej ”over there”, alltid lika nyfiket spännande med hemma hos. Härligt med så stora fönster som ni har och färgen på väggarna gillar vi skarpt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *