Försvinnande goda jordnötskakor.

Jordnötskakor.

Fyllde ju på i mina kakburkar lite förra veckan. Förutom polkabiscotti blev det även lite smarriga jordnötskakor. Receptet kommer från boken ”Söta saker” som jag fick i födelsedags- present.
Kakorna blev väldigt goda med sin lite sötsalta smak. Ja, så goda att jag faktiskt tror att jag måste gömma kakburken om de inte ska försvinna direkt. Den söta burken på bilden kommer från IKEA(moderskeppet), tyckte de var så söta att jag köpte några för att ha till att ge bort lite hembakta kakor och julgodis i. Som ni ser har jag redan fått julkänslor så julljuset åkte fram, men har ni sett vad snett det står ;)! Men som gamla mor alltid säger ”lite snett är inte lett”. Ha en fin vecka och testa gärna att baka lite jordnötskakor de är väääldigt goda!

Jordnötskakor

1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g rumsvarmt smör
1 dl jordnötssmör
1 ägg
2 3/4 dl mjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
Rör ihop strö-, farin- och vaniljsocker med smör ochjordnötssmör. Rör i ägget. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör i. Forma degen till små bollar och lägg ut dem glest på en bakpappersklädd plåt. Platta till dem lite med en gaffel så de blir randiga. Grädda mitt i ugnen 200 grader i 8-10 min.

Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Försvinnande goda jordnötskakor.

  1. Tjing NU har jag haft en liten paus ; ) hittade ditt goda recept.
    La ut det på min blogg, för goda att låta bli att sprida.
    Är det ok om jag länkar till din sida?
    Gott nytt år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *