Rosaprickig tårta med grodprins.

Grodtårta

Var så sugen på att baka en tårta så jag erbjöd mig gladeligen att ta med en när vi blev bjudna på femårskalas till en go liten tjej. Hon är väldigt inne på prinsessor och rosa är favoritfärgen, ovanligt. Tänkte först göra en liten prinsesskrona men var sugen på att göra en söt liten groda efter att fått inspiration hos bl a Bakfnatt och Linda Runn (tack för era fina beskrivningar)! Så nu blev det en rosaprickig mini tvåvånings tårta (min våningstårts premiär) med en grodprins. För att vara första försöket är jag skapligt nöjd, men jag måste lära mig att börja i tid så jag inte stressar ihop det på slutet. Det blev lite snett och vint och grodan håller på att ramla baklänges ;).
I vanliga fall brukar jag alltid ha potatismjöl i tårtbottnar men denna gång hade jag inget hemma så jag använde mig av detta recept istället och det blev en väldigt lätt och god tårtbotten. Tårtan är fylld med hallonmousse, (recept nedan) och spacklad med vaniljsmörkräm. Täckt med fondant och dekorationer av fondant, gumpaste, sockerkulor och ätbart glitter.

Tårtbotten


5 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker  riktigt vitt och poröst. Vänd försiktigt ned mjöl och bakpulver. Häll ned i en smörjd och bröad form (eller i det här fallet två)  och grädda på 175 grader i ca 20-30 minuter. Låt svalna en stund innan du stjälper upp den.

Hallonmousse

5 dl grädde
1 dl passerade hallon
2 dl florsocker
1kuvert gelantin ( = 1 tsk)
Vispa grädden blanda ned florsocker och hallon. Rör ut gelantinet i en del av hallonen och lite varmt vatten ( eller gå efter instruktioner på paketet). Vispa ned gelantinet i hallongrädden. Ställ svalt att stelna lite innan du breder den mellan bottnarna. Ev. rester smakar väldigt gott som dessert ;).

Print Friendly, PDF & Email

6 svar på ”Rosaprickig tårta med grodprins.

  1. Tårtan är ju underbart söt och grodan likaså! Födelsedagsbarnet måste ha blivit väldigt nöjd! Tycker att det är lite utav en konst att börja i rätt tid 😉 Skulle vara roligt att se fler tårtor, så jag hoppas du tar chanser som dyker upp framöver =)

  2. Vilken underbar tårta! Snygga färger. Jag gillar de rosa prickarna. Och grodan är ju underbar! Det är så snyggt med våningstårtor, men jag har inte vågat mig på det ännu.

  3. Helena; tack snalla vad du ar gullig. Fodelsedagsbarnet vagrade tyvarr kyssa grodan sa vi fick inte veta om det var en prins ;).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *