Tillfälligt avbrott…

Ja lite så känns det, men ibland hinner man inte riktigt med och får prioritera det som är viktigast. Just nu är det min lilla Hanna som opererat bort mandlarna och polyperna igår. Det blir mycket glass i stora lass just nu men det får hon mer än gärna. I helgen ska jag försöka komma iväg på SWEA Torontos årliga julmarknad. Känns lite konstigt att jag inte varit där redan idag. Tidigare år har jag arbetat där under hela julmarknaden och det är verkligen jätteroligt. Man träffar massor av svenskar och andra som på ett eller annat sätt har någon anknytning till Sverige. Dessutom får man ju tillfälle att handla svensk mat och äta lussebullar, gravlax mackor mm. Får verkligen hoppas att jag kommer iväg på söndag. Men i brist på nya recept att bjuda på så kommer här lite ”gammal skåpmat” som kanske kan passa bra inför helgen. Vad sägs om en god lax med apelsin och saffransås till middag någon dag och när man ändå är inne på apelsiner måste jag slå ett slag för de underbart goda krydddkakorna med apelsinsmak.

Ha en riktigt härlig helg!!

Print Friendly, PDF & Email

10 svar på ”Tillfälligt avbrott…

 1. Tack för dina gratulationer hos oss. Vi hade en riktigt mysig kväll med god mat och gott bubbel i våra glas.
  Hoppas du kan komma iväg på julmarknaden för att stilla suget efter svensk mat. Ha det så trevligt!

 2. Helena; harligt att fa handla lite svensk mat och inte minst godis! Tack for halsningar till Hanna, det gor ont, men glass ar gott.

 3. Anki och Hakan; haha vad knasigt det blir utan prickar Hakan 😉 Harligt att ni hade en fin jubileumskvall. Det blev en julmarknadsdag for mig i sondags.

 4. Hejsan, hoppas Hanna har återhämtat sig och har kunnat återgå till lite fastare mat nu när det gått några dagar sedan ingreppet.
  Idag bakas det lussekatter, korintkakor och helenabakelser till advent.
  Snart är det också dags att göra små delikatesskroppkakor som är ett måste till julbordet (åtminstone på det öländska julbordet).
  Det blåser och snöar ute så jag är glad över att få vara inomhus idag.

  Hälsningar Pia

 5. Pia; tack! Det tar sin lilla tid for Hanna, stackaren men det ska val snart ge med sig hoppas jag. Vad harligt med lite bak for advent. Vad ar Helenabakelser for nagot? Har nog aldrig hort det forut. Man kanske kan fa fjaska till sig ett recept? Eller kanske du kan gora ett litet gastspel pa bloggen…?? Kroppkakor har jag aldrig testat men det maste jag gora nagon gang. Ha det sa bra. Kram Gun

 6. Hej igen, helenabakelser kallas ibland för kejsarkronor (då kanske du vet vilka kakor jag menar) som bakas i veckade formar som kläs med pajdeg och fylls med en porös mandelmassafyllning. Är lätt att baka och ljuvligt god. Ett måste till jul….

  Hälsningar Pia

 7. Pia,
  Tack då vet jag vad du menar, de är ju jättegoda. Kanske rent av ska knycka den idén för jag har faktiskt aldrig bakat dem själv. Tackar för tipset och erbjudandet om gästbloggande står kvar;). Hoppas det blev mycket gott bakat härom dagen och att ni inte blivit alldeles insnöade..
  Gun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *