Red velvet whoopie pies.

Red velvet whoopie pies

Jag har aldrig testat att göra red velvet cake men nu såg jag detta recept på red velvet whoopie pies i en Canadensisk tidning, och var bara tvungen att prova. Jag gillade idén med mintsmak på fyllningen och det blev riktigt goda kakor. De känns verkligen som sammet i munen men jag tycker nästan det är lite läskigt med all röd färg. Jag använde samma frosting som till mina pepparkakscupcakes men tillsatte lite pepparmint arom. Om man vill göra dem ännu mer julfestliga kan man rulla kanten av fyllningen i krossade mintkarameller eller polkagrisar. Gott och juligt. Ikväll var sonen på scouterna och de skulle alla ta med sig någon typisk godsak från deras hem eller hemland. Eftersom jag varit borta hela dagen var det inte mycket tid till att baka så vi kom på den perfekta lösningen, chokladbollar. Barnen fixade dem själva och vi dekorerade med svenska flaggor och de gjorde total succe. De bästa godsakerna av alla, så helt klart måste det vara något speciellt med svenska sötsaker 😉

Red velvet whoopie pies

1/2 cup (1,2 dl) rumsvarmt smör
1 cup (2,4 dl) brunt socker tex brunt farin strö
2 msk kakao
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
1 ägg
1 tsk vanilla eller vaniljsocker
2  cups (4,8 dl) mjöl
1/2 cup (1,2 dl) filmjölk
ca 2 msk röd karamellfärg

Rör smör och socker vitt och pösigt Arbeta ned kakao, bikarbonat och salt tills allt blandats. Tillsätt ägg och vanilla. Rör växelvis ned mjöl och filmjölk. Tillsätt till sist den röda karamellfärgen. Klicka ut smeten på en bakpappersklädd plåt med en rundad tesked. Grädda i 175 grader i ca 7-9 minute. Låt svalna på bakplåtspapperet ett par minuter innen du lyfter över dem på ett bakgaller och låter dem kallna helt. Fyll med mintfrosting .  Servera direkt eller om du har haft dem i kylskåp så låt dem stå framme i rumstemperatur i ca 15 minuter innan du serverar dem. Blir ungefär 40 kakor.

Print Friendly, PDF & Email

7 svar på ”Red velvet whoopie pies.

 1. Så härlig färg! Har sett denna sortens kakor någonstans men helt glömt bort dom, verkar mycket enklare än dom däringa macaronerna och godare för oss som inte gillar mandel.
  Vi har faktiskt bakat en Red Velvet Cake en gång och den var överraskande god faktiskt.
  Så kul att chokladbollarna gick hem, men visst är de goda, både för barn och vuxna.
  Hoppas du får en härlig helg!
  Anki och Håkan

 2. Jag får ta och testa whoopies någon gång. Men nåt ska jag ju baka 2011, så skriver upp det på den listan 🙂

  Nu har jag bakat pepparkaksmuffins/cupcakes, precis som jag skrev hos dig att jag skulle. Nu ska jag bara få upp inlägget också..

 3. Pingback: Pepparkaks whoopie pies.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *