Pepparkaks cupcakes

Julcupcakes

Ännu ett litet recept från helgens ”gottebord”. Brukar alltid baka mjuk pepparkaka men denna gång blev den i form av minicupcakes. Smaksatte med lite lingonsylt och med creamcheese frosting på som passar väldigt bra till. Dekorationerna är järneklsblad gjorda av gumpaste och cinnamon drops. Frostingen blev så där… ser ut som potatismos tycker jag. 😉
Igår var det knytkalasjulbord med en massa godsaker men idag måste jag erkänna att jag är trött! Har haft ont i huvudet sedan jag vaknade och det berodde inte på något stort alkoholintag, men kanske lite mycket att ha fullt hus två dagar i rad.

Mjuk pepparkaka

150 gram smör
3 ägg
3 1/2 dl socker
2 1/4 dl gräddfil
4 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1 påse pepparkakskryddor
2 msk lingonsylt

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst, rör ned mjölet blandat med bakpulver och pepparkakskryddor varvat med gräddfilen. Rör till sist ned lingonsylten. Fyll muffinsformar till lite drygt hälften. Jag gjorde 22 minimuffins och smeten räckte även till en liten sockerkaksform. Grädda i 175 grader i ca. 12-15 minuter. (Eller längre om du gör det i en stor form)
Frostingen gjorde jag efter Leilas recept

Cream cheese frosting

60 gram smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
Rivet skal och saft från ½ citron

Rör samtliga ingredienser till en krämig smet. Bred eller spritsa frostingen på muffinsen och garnera med något juligt.

Print Friendly, PDF & Email

7 svar på ”Pepparkaks cupcakes

 1. Vad fint det blev med frostingen och dekorationerna! Jag vill också vara i Kanada och smaska pepparkakscupcakes! 🙂 Hoppas att din glöggfest var lyckad! Idag har vi årets julfest med jobbet, det ska bli kul som alltid! Kram!

 2. Åh så söta små! Jag har också tänkt mig pepparkaksmuffins. Nu såg du att jag skrev det, då måste det bli av eller hur! (har väldigt många bra julbakplaner som slåss i huvudet.. :))

  Tusentusen tack för din röst! Jättegulligt av dig, och det uppskattas väldigt!

 3. Hej!
  Din fina blogg skickar många besökare till oss och vi skulle vilja tacka dig med en liten julklapp!
  (Mejla mig dina adressuppgifter)

  GOD JUL till dig och alla dina läsare!
  /FrökenFräken.se

 4. Vad mumsigt det här verkar! Tack för all inspiration och goda ideer. Jag läser här ofta, men har tyvärr inte hunnit testa så mycket på sistone. Det är i alla fall roligt att följa er. Det tycker barnen med. Stor kram

 5. När skulle smöret ner i smeten? Du skrev inget om det i beskrivningen? Min smet blev klumpig 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *