Mera julgodis…

Julgodis

..för det kan det väl aldrig bli för mycket av. Jag hittade några skumtomtar i botten av påsen (trodde de var slut) och knyckte dem, förlåt barn! Så nu har även jag testat att göra skumtomtefudge, receptet finns ju på nästan alla bloggar och jag har varit så sugen på att testa. Får erkänna att de var lite i sötaste laget för min smak.

Sedan skulle jag ha gjort en annan slags godisbitar men choklar och salta pinnar mm men det visade sig att nästan inget fanns hemma så jag tog lite av det jag hade istället och skapade ett nytt godis. Det blev en blandning av de flingor som fanns i skafferiet och lite annat smått och gott, gott blev det och kanske lite, lite nyttigare ;).
Det kanske blir något mera godis eller bakat ikväll men sedan blir det till att sätta igång och packa istället. På fredag åker vi till Sverige och det ska bli så mysigt att komma ”hem” och dessutom ser det ju ut som vi kommer hem till en vit jul. Vi har faktiskt också fått lite snö (titta under godisfatet får ni se) och riktigt kallt de senaste dagarna, bra så man kan vänja sig lite.

Flingchoklad

1 dl Cheerios
1 dl Raisin bran
1 dl mini marshmallows
1/2 dl russin
175 g vit choklad
50 g mjölk choklad
Smält chokladen. Blanda ihop alla torra ingredienser och häll ut i en bakpappersklädd form på ca 20*20cm. Häll över den vita chokladen och rör runt lite så alla flingor täcks. Ringla över mjölkchokladen ovanpå och ställ kallt tills det stelnar. Skär eller bryt i lagom munsbitar.

Skumtomtefudge

12 skumtomtar
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 dl socker
150 g vit choklad
Blanda allt utom chokladen i en kastrull. Låt tomtarna smälta ned på svag värme. När alltihop är en slät smet så får det småkoka under omrörning i ca 10 minuter. Rör ned den vita chokladen och rör tills massan blivit blank. Ta av från värmen och och fortsätt röra tills massan svalnat lite. (Jag tillsatte lite extra rosa färg i detta skedet) Häll upp i en bakpappersklädd form ca 15*15 cm och låt stelna i kylen. Skär upp i bitar.

Print Friendly, PDF & Email

9 svar på ”Mera julgodis…

  1. Vilken fin rosa färg det blev på skumtomtefudgen. Jag har ännu inte testat den, men misstänker att jag skulle tycka att den är i sötaste laget. Fast det konstiga är att det brukar gå åt även om det är väldigt sött. 🙂

  2. Så härligt rosa skumtomtefudgen ser ut, funderar på att göra lite sådan fudge när jag köpt nya skumtomtar, sambon käkade upp hela lådan med skumtomtar som vi vann på Liseberg

  3. Erika; Ja det har ju en förmåga att slinka ned trots att det är väldigt sött.
    Linda; Samma problem här, fick en stor påse från Sverige i november och det gick åt många men så hade påsen visst glömts av i skåpet. Men jag föredrar nog äkta skumtomtar även om det var roligt att testa något annorlunda.
    Sofie; 😉 jo sött är gott… Tyckte det blev lite konstig färg på smeten innan så jag blandade i lite extra rosa.

  4. Skumtomtefudgen blev väldigt fin iaf. Jag gillar varken skumtomtar eller för sött godis. Däremot lät det spännande med salta pinnar i godis. Vilken idé!

  5. Flingchokladen låter spännande, synd vi inte är flingätare (om man bortser från snöflingorna som letar sej in i munnen när man är ute då). Men salta pinnar idén blir man ju nyfiken på…

  6. Rosa fudge – spexigt! 🙂 Det hade jag en tanke på ett tag men… tiden gick för fort och idéerna var alltför många, haha. Men kanske till påsk?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *