Dagens lunch/gårdagens middag.

Pasta med oxfilé och gorgonzola

I förrgår hade jag en vännina över på middag och eftersom det som vanligt var fullt med aktiviteter för barnen fick det bli något som gick snabbt. Pasta är ju ett säkert kort och denna goda sås till går inte av för hackor kan jag lova.
Vi avrundade med att mumsa i oss de sista godisbitarna, måste säga att chokladlakritskolan och bountybitarna är vansinnigt goda, de kommer numera alltid att finnas med bland mitt julgodis. Svärfar hade just kommenterat på fb att de har både skumtomtar, marsipan och choklad så jag ska få jobba, vad han nu menar med det ;).  
Som tur var för mig så blev det lite pasta och ceasarsallad över till min lunch igår. Här var det nämligen full fart med de sista klappinköpen, paketinslagning, tvätt och packning. Ikväll flyger vi ju ”hem” till Sverige så det kommer att bli lite si och så med mina inlägg ett tag fram över. Men jag kan i alla fall utlova en liten tävling, där vinsterna är något som man snart kommer att få nytta av. Tills dess håll till godo med ett riktigt gott pasta recept.

Pasta med oxfile i gorgonzolasås.

4 portioner valfri pasta
500 g oxfilé (eller annat mört oxkött, vi är ju bortskämda med fint kött till bra pris här)
ca 10 små champinjoner skurna i kvartar
1/2 röd paprika
några stjälkar sticklök eller finhackad charlottenlök
1 vitlöksklyfta
1 bit gorgonzola (efter tycke och smak)
lite kalvfond och vatten
2-3 dl grädde
2 tsk vinbärsgelé
lite soya
1 tsk rosé peppar
salt och peppar ¨
Koka pastan, under tiden fräser du upp köttet och kryddar med salt och nymald svartpeppar. Ta upp ur pannan och lägg åt sidan. Fräs champinjoner, paprika, lök och vitlök lite lätt och lägg sedan dem också åt sidan. Gör såsen, smält ned osten i grädden och tillsätt övriga ingredienser. Koka ihop till en krämig sås, red ev med lite maizena utrört i vatten. Lägg tillbaka köttet och grönsakerna och servera med pastan. Strö gärna lite stött rosépeppar ovanpå och lite parmesan till skadar aldrig.

Print Friendly, PDF & Email

2 svar på ”Dagens lunch/gårdagens middag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *