God fortsättning!

Gott Nytt År

Ja då var man hemma igen efter ett par härliga men väldigt hektiska veckor i Sverige. Vill börja med att önska er alla ett riktigt Gott Nytt 2011! Må det bli ett riktigt lyckans år för alla och envar! Vill också be om ursäkt för urdålig uppdatering på bloggen under helgerna. Det blev bara inte tid och möjlighet till det. Det är alltid lika roligt att komma ”hem” och träffa familj och vänner men det blir också ganska hektiskt när man ska hinna med alla och allt man vill på bara två veckor. Denna gång inledde vi med ett knytisjulbord med goda vänner i Alingsås, detta har varit en tradition sedan ca 18 år tillbaka och efter att ha missat de två senaste var vi ju jätteglada då vi i år skulle lyckas vara med. Mindre glada blev vi när vi kom till München och upptäckte att vårt plan till Göteborg inte fanns…. men flera timmar senare lyckades vi komma med ett plan och kom fram lagom att lämna barnen hos svärföräldrarna och sedan rusa in lagom tills glöggen var urdrucken och julbordet uppdukat, yes! Så mycket gott och så trevligt, tack alla!
Därefter åkte vi till Västkusten och Skaftö där jag är uppväxt och har min mamma och mina syskon. Min lilla mamma har numera uppnått den aktningsvärda ålder av 86 år så numera är det jag som står för bakning mm när jag kommer hem på besök. Det blev bland annat en av mammas speciella julkakor, fästmanskransar som ni ska få recept på någon gång framöver. Julen firades med min mans familj utanför Alingsås, massor av god mat och dryck igen… och massor av snö. Verkligen härligt med en vit jul men det blev nästan lite mycket av det goda till och från. Några som ju verkligen fått mer än nog av snö är ju Skåningarna. Där gjorde jag och gubben ett besök och en liten rekogniseringstur inför sommarens Sverige flytt. Tack vara snön blev det en övernattning i Malmö och en god middag på restaurang Koi på Lilla torg. Dessutom fick jag ju till min stora lycka smaka säsongens första semla, mmm vad god!! Sedan bar det norrut igen för ytterligare några dagar med familj och vänner och ett nyårsfirande med massor av god mat och dryck hos goda vänner. Jag väntar på recept från vår värd Patrik, förätten var så god att jag nu kan erkänna att det var jag som åt upp det sista som var kvar i skålen efter vi lagt upp (inte tusan kunde jag slänga ut det!!;). Så nu är man hemma igen, säkert 5 kg tyngre än när man åkte och redo att sätta igång ett nytt år med nya utmaningar. Först ut står dotterns fördelsedagskalas på söndag så det ska allt bli lite bakat i veckan, tills dess än en gång God fortsättning på er, många kramar!

Print Friendly, PDF & Email

6 svar på ”God fortsättning!

 1. God fortsättning på det nya bloggåret! Det låter som ni har haft det bra i snöiga Sverige på ert besök. Vi var insnöade på Öland, men hade det mysigt ändå. Jag har också tjuvstartat med semlor, jag åt den första idag, det var underbart gott!

 2. Tack! Och god fortsättning själv. Jisses, vad ni hann med på er resa. Jag tyckte ändå det var förvånande hur många som ändå tog sig fram till sina nära och kära, visst kanske lite senare än planerat, men ändå. Visst kommer det bli ett fantastiskt år! Det skulle bara våga något annat 😉 Jag kommer och hänger hos dig lite även detta år, var så säker!

 3. God fortsättning på det nya året, kul att få läsa om hur ni haft det i jul, skall bli spännande att få följa din blogg även under 2011 och se vad för gott du kommer baka

 4. Minst sagt en hektisk resa, men vi förstår att ni ville hinna med så mycket och så många som möjligt här hemma. Väldigt nyfikna på förrätten som var så god. Hur gick det i Skåne, hittade ni det ni sökte? Och visst har vi fått vår beskärda del av snö här nere och mer har dom lovat ska falla… Förstår inte var den ska få plats:)

  Tack så mycket för din fina kommentar och dina gratulationer på vår dag, det värmer.
  Vi önskar dej ett gott nytt år och ett bra 2011!
  Kram från Anki och Håkan.

 5. Jag vet precis hur det är när man inte har sina anhöriga på nära avstånd och man ska hinna med mycket på kort tid. Det blir nästan lite jobbigt, men samtidigt vill man ju inte missa det. Skönt att ni tog er fram i snökaoset i alla fall. 🙂 Jag hoppas att 2011 blir ett bra matbloggår, ska bli kul att fortsätta kika in hos dig.

 6. God fortsättning!! Kul att få ta del av lite av er vistelse här i Sverige, verkar som att ni haft både fullt upp och mysigt =) Vilken tur att ni hann fram i tid! Ser fram emot att fortsätta kika in här hos dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *