Hannas kalas

 

Hannas tårta

Igår hade Hanna sitt 8års kalas. Hon hade bett om en våningstårta i vitt och ljusblått/turkos och med snögubbar på. Självklart säger jag inte nej till en sådan önskan och resten av sötsakerna fick gå på samma tema. Det blev en tårta med vanliga ljusa bottnar fylld med glasskräm och jordgubbsmousse och täckt med sugarpaste. Lite maränger har ni ju redan sett, sedan gjorde jag lite marshmallows doppade i blå ”choklad” och dekorerade med diverse strössel i vitt och blått. Jag fick också tillfälle att testa mina nya kakmått som man kan skriva små meddelande på kakorna med. Riktigt bra var de (ni ska få se dem bättre en annan dag, receptet jag använde var detsamma som till mina Halloweenkakor och kommer från Erika med bloggen Bakglädje. Jag visste inte riktigt hur kakorna skulle bli och om texten skulle ”hålla” i ugnen, men de blev jättebra. Dekorationen fick bli snabb och enkel så en liten snöflinga i sugarpaste. Till de allergiska kamraterna hade jag gjort några cupcakes utan ägg och mjölkprodukter (recept kommer) dekorerade med vanlig glasyr och så lite snöflingor igen. Alla barnen åt med god aptit och Hanna var jättenöjd med sin tårta och allt annat. Idag ligger hon hemma i sängen och hostar med en förkylning och det är 14 grader kallt ute så det får bli en mysdag med varm choklad och tårtrester.

Print Friendly, PDF & Email

9 svar på ”Hannas kalas

  1. Åh vad tjusigt! Ett sådant festbord hade jag önskat mig till min födelsedag (fastän jag är lite äldre än tjejen ifråga =)).

  2. Anki och Håkan; Tack vad gulliga ni är, det är väl ok att fylla vad man vill tycker jag, jag kör stenhårt med 29 😉
    Cecilia; Tack, är övertygad om att ditt festbord var många gånger finare.
    Linda; Tack snälla du
    Emmy; Tack, vad gullig du är!

  3. Jaa Gunsan vi blir aldrig äldre bara barnen, vilken underbart tårta o andra tillbehör du har gjort, visade den för Malin och hon ville genast ha en likadan när hon fyller! Du måste Gratta Hanna från oss och ge henne en stor kram/Nettan

  4. Åh, tårtan är helt underbart söt, så duktig du är!! Förstår att Hanna var väldigt nöjd =) Hela bordet är jättemysigt och fint, riktigt vintrigt! Tusen tack för de fina kalendrarna! De stod så snällt och väntade på trappan när jag kom hem igår =) Ha en fin helg, kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *