Asiatisk pyttipanna.

 

Asiatisk pyttipanna

Förra veckan lagade jag sesamkyckling efter detta recept hos Remsans Bistro, jättegott var det. Fick lite ris och kycklingrester över och det blev till en jättegod rest lunch dagen efter. En asiatisk pyttipanna kan man kalla det för. Supergott och bra sätt att använda rester och vad man hittar i kylskåpet. Jag är ganska dålig på att ta tillvara rester mest bara för att jag tycker det är tråkigt med mat i repris men vissa saker som kyckling, asiatiskt, pasta kan man ju alltid ha användning för och tex soppor och grytor blir ju faktiskt bara godare när de får stå till sig lite. Idag är sonen på skolutflykt i snön och med sig hade han egenhändigt tillagad varm äpplecider. Tror minsann jag ska be honom gästblogga sitt recept här för det kan göra succe på sportlovs utflykterna.

Asiatisk pyttipanna

2 lunchportioner eller till 1 hungrig 😉
1 kycklingfile, skuren i mindre bitar
1/2 morot, i strimlor
3 sticklökar, strimlad
1 bit färsk ingefära, riven eller finhackad
1 vitlöksklyfta, riven eller pressad
några champinjoner i kvartar
1 msk jordnötssmör
1 msk sweet chilli
1 msk soya
ca 3 dl ris
lite finhackad färsk koriander
Fräs upp kycklingen och grönsakerna i lite olja. När de blivit genomvarma och grönsakerna mjuknat lite tillsätter du riset och rör sedan ned jordnöttsmör, soya och chilli. Låt allt bli genomvarmt, blanda ned finhackad koriander och servera med lite extra sweet chilli.

Print Friendly, PDF & Email

2 svar på ”Asiatisk pyttipanna.

  1. Vilken trevlig pytt! Ja, visst är sesamkycklingen god.
    Varm äppelcider låter perfekt för skolutflykten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *