Päroncognac parfait

Päroncognac parfait

När jag bakade maränger till Hannas kalas förra veckan blev det ju en massa äggulor över och de fick ju inte gå till spillo. Eftersom vänliga själar i Sverige försett mig med ett par flaskor Xanté var valet inte svårt. Jag är inte svag för varken likörer eller cognac men Xanté har jag en liten svaghet för (ja inte i klass med semlor direkt men…) Måste erkänna att första gången jag smakade det var på en restaurangmässa i Göteborg för många år sedan. Jag provsmakade så många gånger att jag hade väldigt kul resten av mässan ;). Trodde kanske inte barnen skulle gilla parfaiten men attans där hade jag fel. Hade väl hoppats att jag och mannen skulle få det mesta för oss själva men den gick verkligen hem även hos dem. Enkelt, lätt och väldigt gott så testa gärna.
Bilden blev kass, men jag tycker verkligen det är jättesvårt att få till bilder i det dåliga ljus vi har nu. Någon som har några bra tips?

Päroncognac parfait

3 äggulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl grädde
2 msk Xanté päroncognac (eller punch om du tycker bättre om det)
ev. lite grön färg
100 gram grovhackad mörk choklad
Vispa ägg och socker vitt och pösigt och rör ned pädoncognac och ev. färg. Vispa grädden till hårt skum och vänd ned i äggsmeten. Tillsätt chokladen och häll i en plastklädd springform. (eller vanlig plastlåda om du väljer att skeda upp parfaiten). Låt frysa i minst 4 timmar.

Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Päroncognac parfait

  1. Hm… Jag som drinkat upp min flaska. Får helt enkelt införskaffa en ny. Tycker om frysta desserter. Känns alltid mindre mäktiga.
    Ta bilder i detta mörker är verkligen inte lätt. Inte för att jag är så bra på att ta bilder i dagsljus heller… Jag försöker rädda det som går i photoshop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *