Krabbelurer.

Krabbelurer

Krabbelurer var något min mamma brukade göra ibland när jag var barn. Har nog inte ätit det sedan dess och fråga mig inte hur de plötsligt dök upp i mitt huvud men det gjorde de. Trodde knappast det skulle finnas något recept på det men jodå det fanns en hel del att hitta. Detta kommer från recept.nu och blev ca. 10 st. Barnen gav dem med beröm godkänt så nu dröjer det kanske inte 30 år tills nästa gång.

Krabbelurer

1 ägg
3/4 dl socker
3/4 dl mjölk
2 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
smör att steka i och socker att vända dem i.
Vsipa ägg och socker lätt skummigt. Tillsätt mjölken och sedan mjöl, bakpulver och vanlij. Rör till en slät smet. Grädda på medelvärme i ett plättjärn ca 2-3 minuter per sida. Vänd krabbelurerna i socker och låt svalna eller servera dem ljumma med sylt och ev. vispad grädde. Sonen tyckte det skulle vara lönssirap till så klart ;).

Print Friendly, PDF & Email

4 svar på ”Krabbelurer.

  1. Vad mycket smarrigt du bakat på sistonne. Krubelurer gjorde jag första gången för några år sedan efter att ha hittat receptet på en matblogg. Gott och enkelt att göra. 🙂

  2. De är super goda minns första gången jag smakade på dem var på sommaren på slutet av 1970-talet när jag var med mina föräldrar och åkte båt och vi hade lagt till i en lagun på baksidan av finhamn ….plötsligt dök det upp en liten flicka i en liten roddbåt som sålde dessa som hennes mor hade gjort hon paddlade runt bland alla båtgäster och blev tvungen att komma tillbaka varje dag hela sommaren min mor fick receptet och det finns nu kvar och går vidare i min familjs generationer .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *