Knuttes frestelse

Knuttes frestelse

Här kommer som utlovat receptet på Knuttes frestelse. Vem Knutte är förtäljer inte historien men å andra sidan så är detta min tolkning av Svärmors Knutte så…. Hur som helst så är det en god och väldigt lättlagad gratäng, igår fick den sällskap av en Cesasarsallad. Idag skiner solen på oss och jag tror minsann att bacillerna är på väg bort. Kanske baklusten faller på lite senare, är så sugen på chokladbiskvier eller kanske macarons eller…. ja vi får helt enkelt se vad det kan tänkas bli.

Knuttes frestelse

4 personer
400 g köttfärs
1 liten lök (eller ett par charlottenlökar)
2-4 vitlöksklyftor
1 1/2 msk senap
1 1/2 msk ketchup eller chillisås
1 msk kalvfond + 1/2 dl vatten
1 msk soya
1 skvätt vin skadar ju aldrig om du råkar ha en slatt över
salt, peppar, vitlökspeppar, chilli, oregano eller andra kryddor du gillar
8 potatisar
2 1/2 dl grädde
riven ost
Skala potatisen och lägg i vatten. Fräs upp köttfärs, lök och vitlök. Krydda och häll på alla ingredienser till köttfärsröran. Låt den puttra lite under tiden du strimlar potatisen. Bottna en ugnsfast form med potatis, salta lite och lägg på köttfärsröran. Täck med resterande potatis och häll på grädden. Gratinera i 225 grader i 30-40 minuter. Strö över osten efter halva tiden. Ät med en god sallad.

Print Friendly, PDF & Email

11 svar på ”Knuttes frestelse

  1. Hos oss säger vi Karlssons frestelse 🙂 Gott är det i alla fall.
    Ja, fram med solen och bort med alla baciller! Jag vill ha vår!

  2. Emmy;Karlssons var ett bra namn, vi gör Svenssons ibland också med skinka eller kassler ;).
    Hoppas du mår bättre idag!! Snart kommer våren, hoppas jag.

  3. Det här verkar gott. Och nu har jag för första gången testat Print friendly knappen. Den funkar jättebra:-)

  4. Igår åt vi Guns frestelse. Ja, dina rätter får ofta nya namn här hemma. Mums! hälsar familjen Snelder

  5. Emma; vad kul att ni testade den. Enkelt och gott. Ni får ha en riktigt trevlig helg! kram på er

  6. Pingback: Julgodis nr. 4 – Polkachoklad fudge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *