Peanutbutter chocolate cupcakes

Chokladcupcakes med peanutbutter frosting

Sist jag var och stillade mitt begär efter Starbuckskaffe upptäckte jag att de börjat med något nytt, minicupcakes och cakepops. Var ju ”tvungen” att testa något och valde en morotscupcake med cream cheese frosting men av misstag fick jag en peanut butter chocolate cupcake istället. När jag påpekade att det blivit fel så fick jag min morotsvariant men även peanutbutter varianten som han tyckte jag borde smaka på. Tur var det för den var mycket godare än den andra. Så god att jag sedan dess haft lite cravings efter den så idag gjorde jag ett litet försök att återskapa den hemma. Man ska ju inte skryta men attans vad god den blev, sorry Starbucks mina var ännu godare än era ;).

Muffinsen är bakade efter Leilas recept med någon justering av mig som ni hittar här.

Peanutbutterfrosting

50 g rumsvarmt smör
2 dl jordnötsmör (helst utan bitar om du vill spritsa den.
3 dl florsocker
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 msk starkt kaffe
1/2 dl grädde
Vispa alla ingredienser till en slät och fluffig kräm. Blir den lös så ställ den kallt en liten stund. Spritsa eller bred på muffinsen, dekorera ev. med choklad eller hackade jordnötter.

Print Friendly, PDF & Email

10 svar på ”Peanutbutter chocolate cupcakes

 1. Tog ett glädjeskutt igår minsann när vi upptäckte att de har Starbucks i Budapest också. Gissa om vi kommer att gå dit några gånger när vi är där (snart dags), längtar så.

 2. Jag har aldrig gillat jordnötter och jordnötssmör, men denna frostingen lät faktiskt inte helt fel. Det kanske blir att jag testar på den en dag 🙂

 3. Linda; det var de, har ätit alldeles för många. Tur att jag gjorde minisar 😉
  Anki & Håkan; Härligt med Budapest det är en otroligt fin stad! Ni kommer älska den. Starbucks är inte fel, jag får väl skicka gubben inom Kastrup på hemväg från jobbet för att stilla mitt Starbucksbehov sedan 😉
  Ann-Sofi; Tack, vansinnigt goda..
  Erika; Absolut, testa dem!
  Emilia; Min man gillar inte heller jordnötssmör men denna frosting tyckte även han var en klar 10 poängare. Testa gärna.

 4. Bullmamman; Tack, det var de!
  Alexandra; Tack snälla vad gullig du är. Cupcakesen var riktigt goda, lite för bra om man tänker på att beach 2011 närmar sig 😉 skulle gärna sätta i mig ett par om dagen.

 5. Pingback: Cupcakes to die for…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *