Nudlar med lax.

Nudlar med lax

 
Snabba och lättlagade rätter är ju aldrig fel, när de dessutom smakar riktigt gott är det ju toppen. Igår blev det lite bråttom med maten så laxen som skulle gått i ugnen med grönsaker och ris till hamnade i en wok tillsammans med nudlar, snabbt som bara den och riktigt gott!

Nudlar med lax

Laxfilé skuren i bitar
2-3 morötter i stavar
4 vårlökar skurna i sneda bitar
en bit strimlad savoykål
en rejäl bit ingefära finhackad eller riven
en vitlöksklyfta riven
nudlar
soya
terriyaki sås
rostade sesamfrön

Koka upp vatten till nudlarna. Rosta lite sesamfrön i torr panna. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Woka eller stek på grönsaker och lax under tiden. Häll av dudlarna och blanda dem med lite olja och soya. Vänd ned i wokpannan och häll över lite (eller ganska mycket) terriyaki sås. Klart på mindre än 10 minuter… Servera med rostade sesamfrön.

Print Friendly, PDF & Email

4 svar på ”Nudlar med lax.

  1. Snabbt, gott och lättlagat är helt perfekt, sånt gillar vi! Kan bara hålla med Emmy, teriyakisås är bara jättegott.

    Ha en skön helg,
    Anki o Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *