Reserapport


Hoppas ni alla haft en riktigt härlig påsk, som jag förstår det så bjöd Sverige på bästa påskvädret på åratal.
Vi hade det minsann inte så dumt vi heller ;). På skärtorsdags morgon satte vi oss på planet till San Francisco. Vi möttes av solsken och även om det inte var sommarvärme var det härligt att kunna ta en lunch (clam chowder givetvis) på en uteservering. Åkte en båttur för att se Golden gate bron på nära håll och Alcatraz. Fredagen inleddes med en rejäl Amerikansk frukost på en riktig Diner, så härligt charmigt.
Efter en liten sightseeing tur bland alla backar i San Francisco så bilade vi nedåt mot LA. Tyvärr var den berömda Highway 1 avstängd pga en mud slide så vi fick ta den ”inre” vägen. Övernattade i Pismo beach, ett paradis för alla surfare. När jag tittade ut mot piren på morgonen trodde jag vattnet var fullt av delfiner eller liknande men det var bara mängder av surfare som låg och väntade på Vågen…
Stannade till i en liten stad på väg in mot LA och åt lite god Mexicansk mat, det finns det onekligen gott om där. I LA bodde vi i Marina del Rey. Tog en sightseeingtur på söndagen för att se alla måsten, Hollywood skylten, Rodeo drive (det var stängt, tur det) walk of fame, Chinese theatre, lite kändis villor mm och avslutade sedan på Santa Monica Pier där barnen bestämde att vi skulle äta på Bubba Shrimp. Måndagen inleddes på Venice beach för att spana in body builders och annat 😉 och sedan låg vi vid poolen och njöt av sol och värme en stund innan det bar av hemmåt igen.
Givetvis hann jag med att äta en massa gott också. Clam chowder, crab sandwich, crab cakes, och underbart gott surdegsbröd i San Francisco. En äkta mex lunch i Carpenteria, sushi i Venice beach och massa annat gott. Nu är bakabstinensen svår, så bara jag kommer igenom tvätthögarna ska något gott få åka in i ugnen.

Print Friendly, PDF & Email

7 svar på ”Reserapport

  1. Jag har alltid velat åka till San Fransisco! För ett par år sedan bodde jag i Michigan (totalt ca 2 1/2 år) men fick aldrig möjligheten att åka runt ytterligare, vilket jag gärna gjort. Men det finns ju fortfarande tid för det 😉 Och den där cupcakesaffären skulle jag inte våga gå in i, jag skulle inte komma genom dörren på väg ut 😉

  2. Linda; Jo tack det var en härlig påsk, hoppas din var det med!
    Cecilia; Det var just det, superhärligt…men underbart är kort, alldeles för kort…tra la la
    Alexandra; San Francisco var verkligen fint, jag åker gärna tillbaka dit igen någon gång. Testade en av deras red velvet cupcakes med cream cheesefrosting och den fick A+

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *