Biscotti med kardemumma och apelsinmarmelad

 

Biscotti med kardemumma och apelsinmarmelad

Nu har jag i alla fall bakat något så det börjar kännas lite mera normalt i huset. Jag tycker om att ha något litet till mitt kaffe. Man kan ju inte alltid klämma i sig en cupcake eller liknande även om man skulle vilja. En liten biscotti av något slag tycker jag är perfekt som tilltugg. Denna gång blev jag sugen på att testa en ny variant så det blev kardemumma och apelsinmarmelad som smaksättning. Inte dumt alls kan jag lova, så testa gärna. Ikväll blir det svensk fredagsmiddag no.1. Ja då, mex så klart! Jag hoppas på en fin och varm helg med en massa gott grillat mm, vi firar dessutom mors dag här redan nu på söndag så då får vi se vad gubben och barnen bjuder på. Skulle kanske gissa att det blir jag som bakar tårtan i alla fall 😉

Biscotti med kardemumma och apelsinmarmelad

100 g smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
5 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 knapp msk stötta kardemummakärnor 
2 msk apelsinmarmelad
Smält smöret och tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg. Rulla ut degen till tre längder och lägg på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 200 grader i 12-15 minuter (passa så de inte får för mycket färg).
Ta ut plåten och sänk värmen till 150 grader. Skär längderna i sneda bitar och dra isär dem något. Sätt in i ugnen igen och rosta i ca 15 minuter. Stäng av värmen och låt skorporna stå kvar tills ugnen kallnat.
Print Friendly, PDF & Email

7 svar på ”Biscotti med kardemumma och apelsinmarmelad

  1. Kul med lite nya varianter på gamla godingar!

    Tack för gratulationerna till oss igår o ha en fortsatt härlig helg med en fin morsdag!

  2. Så gott det låter med kardemumma och apelsin i kombination. Kunde tänka mig att testbaka lite biscotti snart 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *