I’m back

Bananchoklad cupcakes

Nu är jag tillbaka igen, det har gått väldigt lång tid. Jag har saknat er! Ett stort tack till alla er som har tittat in här på Kaksmulan trots att det inte blivit några uppdateringar.  Vi har ju flyttat tillbaka hem till Sverige igen efter drygt 4 fantastiska år i Kanada. Nu bor vi i ett litet hus på landet alldeles utanför Malmö. Det har varit en omvälvande vår och sommar men nu börjar livet återgå i sina normala gängor. Barnen har börjat skolan och jag har fått tillbaka min baklust. Nu har ju inte bakandet och matlagandet (eller ätandet och drickandet för den delen) legat helt nere. Nej, snarare har det nog ätits och druckits en hel del godsaker under sommaren, det känns i alla fall så i byxlinningen ;). Men, men det är så det ska vara när det är sommar och semester. Nu har ju inte Skåne bjudit på sin direkt finaste sommar i år, usch vad det har regnat. Då måste man ju bara trösta sig med något gott och kanske baka lite bullar eller annat gott i ruskvädret. Häromdagen hade jag (som vanligt) bananer som blivit mörka och jag kännde inte för en vanlig banankaka utan det blev bananchoklad cupcakes istället. De blev lite kompakta av all banan men på ett gott och saftigt sätt, mums. Ikväll ska det bli svensk köpe pizza, det är faktiskt något som man som utlandsvensk saknar väldigt. Det är något speciellt med svensk pizza och gärna med bearnaise på, hmm det kommer inte att göra det där med byxlinningen bättre direkt… men det är ju långt till nästa bikinisäsong. Hur som helst, härligt att vara tillbaka och jag hoppas ni vill titta in till mig igen så länge mitt krånglande mobila nätverk fungerar ska jag väl i alla fall försöka få ihop några inlägg i veckan. Ha en fin helg!! 

Bananchoklad cupcakes

150 g smör
2 dl vaniljyoghurt eller fil
2 ägg
3 mosade bananer
1 1/2 dl socker
3 dl mjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Frosting
100 g smör
1 äggula
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker

Vispa ägg och socker vitt och pösigt, Smält smöret och tillsätt youghurt eller fil, mosa bananerna och rör ned i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned i smeten. Klicka ut smeten i muffinsformar (blir ca 12 normalstora) Grädda i 200C i ca 20 minuter.
Vispa samtliga ingredienser till frostingen tills den är ljus och lätt. Spritsa eller bred på de avsvalnade muffinsen.

Print Friendly, PDF & Email

8 svar på ”I’m back

  1. vad fint du har spritsat dem, som rosor! Verkligen snyggt =) Jag förstår att det måste vara en stor förändring att flytta tillbaka hem hit, hoppas att det är positivt i alla fall 😉 och jag kommer också ihåg hur mycket jag saknade svensk pizza och mumsig pizzasallad, yay! välkommen tillbaka, vi har saknat dig =)

  2. Välkomna hem! Kul att höra att allt börjar lägga sig till rätta, och att baklusten dessutom återvänt. Låter ju urgott det här 🙂

  3. Äntligen!!! Jag har verkligen längtat. Stötte på världens bästa Gunilla häromdagen och när vi pratade om gamla dagisbarn så berättade jag hur vi följt er i Canada genom Kaksmulan. Sen möttes vi av en slump dagen efter och då berättade hon att hon varit inne och tittat, men då var det ett tag sen du skrivit. Ja, du ser, du är populär. Varmt välkommen tillbaka och stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *