Chokladmousse med mintkrokant

Chokladmousse med mintcrisp

Utlovade ju ett recept på vår dessert efter skaldjuren i söndags. Det blev en god liten sötsak. Har gjort en snarlik variant med Marabou polka tidigare, denna gång använde jag Marabou mintkrokant. Väldigt sött och perfekt efter t ex skaldjur, jag rev lite riktigt mörk choklad som garnering och lite motvikt till den söta mjölkchokladen. Idag bakas det chocolatechip cookies och det doftar underbart gott och blir kakorna lika goda som smeten så kommer receptet inom kort.

Chokladmousse med mintkrokant

150 g Marabou mintkrokant
2 äggulor
2 1/2 dl grädde
Vispa grädden. Smält chokladen försiktigt i vattenbad eller på låg effekt i mikron. Låt svalna lite och rör ned äggulorna (som ska vara rumsvarma). Vänd ned i grädden och häll upp i portionskålar. Ställ i kylskåp i ca 3 timmar. Garnera gärna med lite mörk choklad och varför inte en klick grädde.

Print Friendly, PDF & Email

3 svar på ”Chokladmousse med mintkrokant

  1. Åh, så gott. Jag har aldrig gjort mousse med ljus choklad. Och varför kan man ju fråga sig. Får ta och testa detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *