Spröda och lättbakade småkakor.

Dinglekakor med variation

Idag känner jag mig betydligt bättre och det är så skönt! Blev till och med lite baksugen så jag tog och slog till med att testa ett par nya varianter på denna kaka, dinglekakor. Eller ja, nu blev det ju inte riktigt som planerat. Var helt säker på att jag hade bikarbonat hemma men icke, så jag tog bakpulver istället och det gick nästan lika bra fast de blir faktiskt lite sprödare med bikarbonat. Så var det det där med nya smaksättningarna då. Choklad och valnötter gick ju bra men till den andra varianten saknades givetvis något… Denna gång var det vallmofrön som lös med sin frånvaro. Fick bli den klassiska varianten med kanel och russin istället. Men jag lovar att återkomma med det recepeptet när jag provianterat och provbakat dem. Tror de kommer att bli sååå goda så jag måste nog testa snart.. Chokladvarianten var i alla fall jättegod trots att jag bara hade en knapp deciliter valnötter kvar (inte många rätt här idag 😉 ) och nu är kakburken påfylld.

Dinglekakor med variation

ca. 70 kakor
250 g rumsvarmt smör
3 dl socker
5 dl mjöl
2 tsk bikarbonat (alternativt 4 tsk bakpulver)
1 ägg
Smaksättning till halva satsen.
1; 2 tsk kanel och 1 ½ dl russin
2; 2 tsk kakao, 1 tsk vaniljsocker och 1 1/2 dl hackade valnötter
Rör ihop alla ingredienser till en fast deg. Dela i två delar och blanda in valfri smaksättning. Rulla till små bollar och lägg ut på bakpappersklädd långpanna. Grädda i 175 grader i 12-15 minuter. Låt svalna något och lyft sedan över på galler för att kallna helt.

Print Friendly, PDF & Email

6 svar på ”Spröda och lättbakade småkakor.

  1. Skönt att du känner dej bättre inget kul med baskelusker! Det måste vara omställningen med flytten…
    Men att bota med småkakor, det måste ju vara bra:)

  2. Tack! Det hjälpte bra med småkakor ;). Ska nog festa på en med en kopp kaffe nu. Men idag är det lillsmulans tur att ligga i sängen. Får väl ge henne en liten kak-kur det är väl nästan som kuckelimuck medicin 😉

  3. Pingback: inspirera » Blog Archive » Baksidan!

  4. Pingback: Goda julkakor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *