Lätt brända chilinötter

Chilinötter

Jag lovade ju att ni skulle få receptet på de livsfarligt beroende frammkallande chilinötterna, så här kommer det. Men, men… de senaste veckorna har det haft en förmåga att inte riktigt gå som jag vill i köket. Idag satte jag glatt in nötterna i ugnen och skulle just till att titta till dem igen när telefonen ringde…Ja ni kan ju tänka er… de fick väl lite mer färg än vad som är meningen om man säger som så. Fast jag tjuvsmakade och de smakade faktiskt helt ok. Med en kall öl eller ett glas vin kommer de garanterat inte att bli långvariga i burken. Men håll gärna ett öga på ugnen ;). Några fina bitar tonfisk ligger i kylen och ska få bli kvällens middag, hmm jag är redan hungrig!!! Ha en härlig helg alla!

Chilinötter

2 påsar cashew nötter ca 500g
1/4 flaska agavesirap
1/4 burk spiskummin
1/4 burk chiliflakes
Rör ihop nötter, sirap och kryddor. Bred ut på en bakpappersklädd plåt. Rosta i ugnen på 200 grader i ca 5-10 min. (passa ugnen)Låt dem kallna och torka. Separera dem från varann och förvara torrt i en burk (om ni inte äter upp dem direkt).

Något hände med detta inlägg igår (fredag) så det publicerades aldrig, så jag gör ett nytt försök.
Detta blir mitt bidrag till Månadens sötsak – ge bort

Söta saker

Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Lätt brända chilinötter

  1. Pingback: Goda gåvor | Söta saker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *