Julgodis nr. 3 – Marsipanstjärnor.

 

Marsipanstjärnor

Dagens godis så här den första december blir marsipanstjärnor med lite vuxnare smak. Inte så vansinnigt söta men väldigt goda.
Saffransbiscotti har det också bakats och just nu har jag tre småtjejer i köket som bakar pepparkakor. Fast det är väldigt få som hamnar på plåten, tror minsann att en hel del deg hamnar i magen. Verkar som det bakas och görs julgodis för fullt runt om i landet. Måste säga att det är ett bra sätt att bättra på julstämningen när det är riktigt höstrusk på utsidan.

Marsipanstjärnor

ca 24 st
250 g marsipan eller mandelmassa
1 msk kakao
1 tsk kardemumma
1-2 tsk cognac eller rom
150-200g mjölk choklad
Riv mandelmassan och rör ihop med kakao, kardemumma och smaksättning till en slät deg. Kavla ut ganska tjockt och ta ut små stjärnor med pepparkaksmått, eller rulla kulor. Ställ dem i kylen en liten stund medan du smälter chokladen. Ta ut och doppa dem i choklad. Garnera med lite strössel och ställ kallt att stelna.

 

Print Friendly, PDF & Email

1 svar på ”Julgodis nr. 3 – Marsipanstjärnor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *