Saffransbiscotti

Saffransbiscotti

Idag blir det inget julgodis, eller ja egentligen kan man väl kalla dessa saffransbiscotti för julgodis. De är ju både goda och juliga!
Brukar baka efter samma recept som Leilas saffransskorpor men tycker det brukar vara lite svårt att få degen att hålla ihop så jag har ändrat lite i receptet och det blev mycket bättre. Ikväll blir det middag med goda vänner så vi får se vad jag kommer att bjuda på.
Önskar er alla en riktigt trevlig helg! & snälla vädergudar låt oss få lite vinterkänsla istället för regn och storm, snälla då!! 😉

Saffransbiscotti

100 g smör
1 kuvert saffran
1 1/2 dl socker
3 ägg
6 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
100 gram hackad mandel
Smält smöret tillsammans med saffran, låt svalna lite. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör ned äggen i smöret och därefter de torra ingredienserna. Arbeta ihop till en smidig deg. Rulla ut till tre rullar som du lägger på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 200grader i ca 20 minuter. Ta ut dem och sänk samtidigt temperaturen i ugnen till 150 grader. Skär längderna i sneda bitar som du lägger ut med snittskivan upp på plåten. Ställ tillbaka in i ugnen ytterligare 20 minuter. Stäng av värmen och låt skorporna stå kvar och torka på eftervärme eller ta ut och låt kallna på galler. Gott till glöggen! Lite som biscotti med Marsala vin, mums.

Print Friendly, PDF & Email

7 svar på ”Saffransbiscotti

 1. Biscotti är så gott, och de här låter ytterligare ett snäpp upp på skalan. Och sådär lagomsöta så här i julgodistider 🙂

 2. Jag har faktiskt ALDRIG provat biscotti, men nu när jag ser recepten överallt och alla låter så väldigt goda måste jag ju bara prova! Det här låter nog ändå som vinnarreceptet, jag såg på Leila bakar i veckan och då gjorde hon något liknande 🙂

 3. Vardagslyx; Kul visst är de goda. Kram på dig med
  Alexandra; Det ska du prova, känns lite ”nyttigare” också, så här bland alla sötsaker.
  Cecilia; Precis vad jag tycker, ibland blir det för mycket av det söt, söta. (om man inte räknar med dina söt söta cupcakes då för de får man aldrig för mycket av ;))
  Sugarmania; Prova det är gott och enkelt att variera dessutom.
  Linda; Ja mycket bättre med hackad mandel (fattar inte hur hon lyckas skära dem med hela mandlar) Jag tog i ett extra ägg och lite extra mjöl för att få degen mer lättarbetad fast de blev inte riktigt lika spröda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *