Julgodis nr. 4 – Polkachoklad fudge

Marabou polkafudge

Då var det dags för lite julgodis igen. Ni som följer mig vet att jag blev helt tokig i Marabou Polka då den kom ut. Nu när vi är hemma i Sverige igen och Marabou finns tillgängligt överallt har passionen svalnat ;). Men eftersom jag hade ett litet hemligt lager tänkte jag passa på att göra något gott godis av det, Marabou polkafudge. Det blev minsann en riktig hit! Mums, testa gärna. Grundreceptet vet jag inte var det kommer från från början men jag hittade det på Tasteline och la till lite extra choklad. Gårdagens middag blev en favorit i repris rätt nämligen Knuttes frestelse, blir ni frestade hittar ni receptet här. Har dessutom hittat en ny favoritsmaksättare som jag kan tipsa om Santa Marias Chipotle Paste, en tesked (eller två) i köttfärsröran, köttfärssåsen eller varför inte korv stoganoffen är jättegott.

Marabou polkafudge

3 dl grädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
50 g smör
2 msk honung
100-150 g Marabou polka (eller annan choklad)
Koka upp grädde, socker och ljus sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt det koka tills man kan göra kulprovet eller smeten når 120 grader. ta av från värmen och rör ned smör och honung och till sist chokladen (vänta tills den svalnat något av smöret innan ni rör i chokladen annars kan polka bitarna smälta). Häll upp i en form ca 15*25cm klädd med bakplåtspapper och ställ kallt att stelna, skär i bitar.

Print Friendly, PDF & Email

6 svar på ”Julgodis nr. 4 – Polkachoklad fudge

  1. Det här låter helt underbart gott. Sådana här vill jag ha, och det är inte säkert det blir några över till gäster och annat 🙂 Tror att jag kan stoppa polkagriskäppar och mjölkfri choklad lika väl som just Marabou. Värt ett försök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *