Tredje advent, smördegspizza och pepparkaksbak.

Smördegspizza

Då var det tredje advent och här ska det bakas pepparkakor och lussebullar idag. Satte degen till mina favorit pepparkakor igår. Det är Eksta pepparkakor från boken Vinterns goda, och receptet hittar ni här. I år fuskade jag dock och böt ut alla kryddor mot en och en halv påse färdiga pepparkakskryddor.
Igår åt vi en stor och sen lunch på stan (Texas Longhorn) och var inte så där jättehungriga på kvällen. Jag hade en rulle smördeg i kylen och kom på att jag sett ett recept på smördegspizza med getost mm hos härliga ”Remsans bistro”. Nu funkade tyvärr inte nätverket när jag skulle kolla upp receptet så jag hittade på en egen variant och den blev verkligen jättegod.

Smördegspizza med getost, ruccola och serano skinka.

Rulla ut en rulle smördeg på bakplåtspapper. Blanda ihop ett par matskedar olivolja, en matsked honung, en pressad vitlöksklyfta och krydda med tex lite chillisalt, basilika och svartpeppar. Pensla röran på smördegen och smula på rejält med getost. Lägg på lite färska fikon i klyftor. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. Låt svalna lite på ett galler (så blir den lite frasigare). Lägg på lite ruccola sallad och seranoskoinka och ringla till sist över lite balsamico sirap. Mums.
Perfekt att skära i bitar och servera som en förrätt eller på en buffe.

Ha nu en riktigt fin tredje advent!

Print Friendly, PDF & Email

3 svar på ”Tredje advent, smördegspizza och pepparkaksbak.

  1. Låter gottigt, getost och god skinka är ju aldrig fel!
    Här lagas det också till juliga rätter idag, fast mer åt mathållet då:)
    Ha en fortsatt fin söndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *