Snart födelsedag och snabbaste kakan.

Coola tårtdekorationer

Idag var sista dagen på jullovet här. Barnen hade nämligen lyxen att avsluta jullovet med en bonus studiedag. Imorgon är det tillbaka till verkligheten igen med tidiga morgnar och läxläsning. Var och fikade med några gamla vänner som just flyttat till Skåne liksom vi och lyckats hamna i samma område som oss, trevligt! När man ska fixa något snabbt till fikat finns det ju ett oslagbart kort att ta till, nämligen rulltårta. Gott, enkelt att variera och så snabbt att baka. Idag fick den bara helt enkel hallonsylt som fyllning men det finns ju en massa goda varianter man kan göra som t ex den här varianten jag gjorde för ganska länge sedan.

Rulltårta med äpplefyllning

 
Rulltårta
3 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
 
Fyllning; Ett syrligt äpple skuret i små tärningar, 1 tsk smör, 2 tsk socker, 1 tsk kanel och ca 1 dl äpplemos
eller 2 dl av valfri sylt 
Låt fyllningen koka ihop tills äpplena mjuknat i en stekpanna eller kastrull.
Vispa ägg och socker pösigt, rör ned övriga ingredienser. Bred ut på bakpappersklädd långpanna. Grädda i 250 grader i ca 5 minuter. (Passa noga så den inte får för mycket färg). Låt svalna något. Stjälp upp på ett bakplåtspapper som du strött med socker och kanel.
Bred över äpplemos och fördela äppletärningarna jämnt över kakan. Rulla ihop från långsidan.
 
På fredag ska det firas födelsedag här då lilla dottern fyller hela 9 år. Förra året önskade hon sig ju en söt vintrig tårta med snögubbar på, i år ska det vara en cool tårta i svart och vitt så jag har suttit och pysslat med lite dekorationer under kvällen. Det var länge sedan jag gjorde en riktig födelsedagstårta så det ska blir riktigt roligt. Kalaset på söndag ska bli ett cupcakes kalas där samtliga barn ska få dekorera cupcakes att ta med sig hem. Vi får hoppas det blir lyckat.
 

Förra årets tårta.

 

Print Friendly, PDF & Email

2 svar på ”Snart födelsedag och snabbaste kakan.

  1. Det där med rulltårta har du så rätt i, det är alldeles perfekt till en snabbt påtänkt fikastund! Ändå blir det aldrig att jag gör någon! Jag tror att jag får för mig att det är tråkigt, men sedan äter jag av en och dör lite av lycka… Vad gott det låter med äpple i!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *