Jordnötskakor med choklad

Jordnötskakor

Jo idag har det gått lite bätte.. Inte bränt vid något och inte tappat något i golvet eller halkat… Fast kvällen är ju inte slut ännu… Mina kakor från igår tappade jag lusten för efter att ha haft doften/stanken av de brända drömmarna/mardrömmarna i näsan hela kvällen. Jag råkade däremot hitta en burk jordnötsmör i en låda och blev väldigt sugen på jordnötskakor. Dessa har jag bakat tidigare på bloggen och grundreceptet kommer från boken/bloggen Söta saker med lite justeringar av mig. Till sista plåten gjorde jag ett litet experiment och la till lite hackad mörk choklad och det gick inte av för hackor. Gillar kombinationen av det söta och lite salta i dessa kakor.
Imorgon får jag besök av ett gäng goa tjejkompisar, det blir skaldjur ostar och något riktigt chokladigt till dessert. I helgen ska vi ut och göra Malmö, vi har koncentrerat oss på det viktiga dvs god mat och dryck. Rapport kommer, tills dess ha det gott. Nu ska jag se på Harry Potter igen, barnens önskemål jag tycker det räcker med de gånger jag redan sett den. Jag somnar nog gott på soffan ;o.
 

Jordnötskakor

1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g rumsvarmt smör
1 dl jordnötssmör
1 ägg
3 dl mjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
ev. 100-150 gram hackad mörk choklad
Rör ihop strö-, farin- och vaniljsocker med smör ochjordnötssmör. Rör i ägget. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör i. Forma degen till små bollar och lägg ut dem glest på en bakpappersklädd plåt. Platta till dem lite med en gaffel så de blir randiga. Grädda mitt i ugnen 200 grader i 8-10 min.

Print Friendly, PDF & Email

7 svar på ”Jordnötskakor med choklad

 1. Skönt att det gick så mycket bättre idag, annars hade det kanske dröjt väldigt länge tills det bakats någonting i ditt kök igen…
  Fin bild på dej i pyamasbloggandet, det känns igen, fast här är det mest morgonrocksbloggandei tvsoffan:)

  Hoppas du får en riktigt fin helg tillsammans med tjejgänget!

 2. hehe, vadå pyjamasbloggande, sånt vet jag ingenting om (särskilt inte så här kl 05 på morgonen).. 😉
  ja, det här med att bränna, eller misslyckas mystiskt på annat sätt, glömma bakpulver t ex: ibland vet inte inte hur man (miss)lyckades, men jag tänker ibland att det kan va stress (jag skyller på det). Jordnötskakorna ser exemplariska ut dock! Jag ska också baka med jordnötssmör har jag tänkt, hoppas det blir lika lyckat 🙂
  Jag har en expertfråga till dig i egenskap av långtida nordamerikabo och mat/bakintresserad: har du sett ett program som heter Eat Street och som nog gick på Foodnetwork? Vad tyckte du isf om det? Det verkar som att det ska lanseras på en svensk kanal i vår. Läste lite om det på Food Networks sida men hade svårt att greppa programidén.

 3. Förlåt har missat att svara på detta inlägg:
  Cecilia; jo antar att det är en serie som hette Street Eats som hos oss mest var lokalt från Toronto. Idén var nog bra med ”våra” program ledare var lite ”mesiga” och tyckte allt var såå bra. De besökte lokala restauranger och pratade med ägarna och smakade på maten. Hade ofta tema som Asiatiskt, Skandinaviskt 😉 mm Inget program jag följde alls, såg nog bara någon liten snutt då och då.

 4. Alright, men då är det nog inget jag dör om jag inte heller ser på en gång (ingen TV så tittar streamat i efterhand). Tror vi har ungefär samma matprogramssmak 🙂 Tack!

  Bokserien med mattema i Jämtland (om jag nu inte minns fel) heter först delen Smultron & Svek och jag såg att den faktiskt kommit i nytryck så den går att köpa nu. Nog inte pocket, och annars finns den säkert på biblioteket också. Övriga delar heter liknande med &-tecken.

  Ja, en Skåneträff vore trevligt! Jag tror ju att jag vet några till som vill med, men den ena tror jag först kommer hem i påsk (när är det, i mars/april?). Vi är ett helt gäng på Twitter som tjabbar mycket mat om frun finns där? Jag heter flickanokakorna där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *