Vilken härlig helg, med lite restaurangtips.


Jag har verkligen haft en härlig helg med härliga väninnor och massor av god mat och dryck. Vi startade redan i fredags kväll då 5 härliga tjejer kom ned till ”lilla huset på åkern”. Vi träffades när vi gick på föräldragrupp med våra första barn för 12,5 år sedan och sedan dess har vi hållit ihop. Med jämna mellanrum brukar vi ge oss ut på lite äventyr som Budapest, Barcelona, Bergamo mm och de var även över och hälsade på mig i Toronto en sväng. Fast ibland håller vi oss ju också på betydligt närmre håll och går ut och äter gott eller besöker något SPA eller liknande. Viktigast när vi bestämmer oss för våra aktiviteter är att vi umgås mycket och äter och dricker gott!! Denna gången var det alltså jag som ordnade en liten helgaktivitet i Malmö med omnejd. I fredags kväll var vi alltså här hemma hos mig. Vi gottade oss med Cava och räkor, musslor och en god liten sallad på kräftor, mango, chilli, rödlök, koriander och lime (ska ge er ett riktigt recept på det vid tillfälle men det blev lite bråttom i fredags. Efteråt frossade vi i en massa goda ostar kex och marmelader. På lördagen åkte vi in till Malmö och tog en liten shoppingtur i busvädret. Tyvärr glömdes kameran hemma så bilderna har jag lånat från restaurangernas websidor. Efter att ha sprungit in och ut i snöblasket belönade vi oss med en lång Tapas lunch på restaurang La Roche, en liten favorit. Vi åt alla deras Tapas tallrik och drack cava (så klart), dessutom testade vi vitlöksräkor och lammkotletter, mums vad gott. På kvällen blev det middag på restaurang Lemongrass, de flesta av oss tog deras avsmakningsmeny (det var ju så svårt att bestämma sig bland alla godsaker på menyn) som bestod av följande; miso-marinerade revben med kålrabbi-sallad, friterad panko-panerad räkcroquette med vattenkastanjer och skogsöron med en chili-plommonsås, tartar på tonfisk och tilapia, smaksatt med soya, olivolja, lime, chili, lemongrass och mynta och sist men inte minst av förätterna kryddstark grönsallad med ryggbiff, ruccola, vitlök, chili, rödlök och lemongrass.
Till varmrätt åt vi crispy beef-friterade krispiga biffstrimlor, glacerade med söt chilisås, grönsallad med ruccola smaksatt med balsamvinäger och
rosastekt marinerad ankbröst, vitlöksfräst bok choy, sås på soya, vitlök, chili och plommon.
& till dessert; créme brûlée på vit valrhona choklad med cocos-pandanglass.

Sedan avrundade vi med en god drink, Galliajito en Mojito variant med mynta, ingefära och en skvätt Galliano på Rosen bar.
Hmm nu dräglar jag igen… Kan verkligen rekommendera båda restaurangerna om ni ska äta gott och ha trevligt i Malmö.
Ja det var den helgen det men nu är man tillbaka till verkligheten igen och funderar på om man kan få till något gott och spännande av falukorven i kylen 😉

Print Friendly, PDF & Email

4 svar på ”Vilken härlig helg, med lite restaurangtips.

  1. Åh, vilken härlig helg ni haft! Jag har senaste året upptäckt hur underbart Malmö är. Det finns så många bra restauranger och skåningarna är ett himla trevligt folk. Jag längtar till vi ska dit i slutet av februari 8 tjejer. Roligt att ni hållt ihop så länge.

  2. Vilket härligt gäng, och vilken härlig helg! La Roche är riktigt trevligt och det slår mig nu att det var alldeles för länge sedan jag var där. Lemongrass är också bra och dessutom med veg-mat direkt på menyn. Brukar annars vara en symbolisk med ost i nån form vilket är, ja, inte imponerande i varje fall. Rosen Bar är nog dock obesökt vad jag kan minnas. så lägger det till tipshögen. Kul med så lokala restaurangtips 🙂

  3. Frida; visst är det så 😉
    Emmy: Jo nu har man börjat känna sig hemma lite smått i stan och det finns väldigt många trevliga restauranger. Rosen måste du gå till nästa gång, du som är drinkfantast. (Hotell Renaissance vid Lilla Torg). Du har minsann haft ett par härliga tjetkvällar också, hoppas rösten kommit tillbaka,
    Cecilia; Ja en härlig helg och riktigt bra ställen var det. Lemongrass mat är underbar och jag kan tänka mig att deras veg alternativ är goda. Skulle kunnat äta bara de veg. tillbehören vi fick. Rosen måste du prova och be om deras drinklista
    Ha en härlig helg tjejer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *