Marinerad lövbiff

Marinerad lövbiff

Dagens middagstips har jag delvis bjudit på tidigare. När jag för några helger sedan bjöd på en asiatisk buffe så var en av rätterna marinerad lövbiff i strimlor. Detta var så himla gott att jag fick önskemål om att göra detta till en middagsrätt så här kommer ännu ett snabbt, enkelt och gott middagstips. Lövbiffen kan man lägga i marinad redan på morgonen så går rätten supersnabbt att göra. Funderar på att följa trenden och testa en matkasse nästa vecka. Tycker det kunde vara roligt att försöka följa givna recept och menyer för en gång skull, det är ju inget jag är så bra på annars ;). Ni som har provat, vilka är era favoriter? Jag tittade på Tastelines, som dessutom hade specialerbjudande på sin kasse, någon som testat den?? Ikväll tror jag det blir kassler till middag.

Marinerad lövbiff

4 port
600-800g lövbiff
1 msk kinesisk soya
2 msk japansk soya
1 msk kalvfond
1 msk neutral olja
1 msk socker
1 tsk sambal olek
1 tsk fisksås
1 bit riven färsk ingefära
1-2 rivna vitlöksklyftor
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Skär lövbiffen i strimlor och lägg i marinad i minst två timmar.
Ta upp den och låt lite av marinaden rinna av innan ni fräser den snabbt i en het panna. Avsluta med att hälla i resten av marinaden i pannan efter lövbiffen är klar och låt den koka ihop lite och häll över lövbiffen. Strö gärna på lite rostade sesamfrön. Servera med valfria wokade grönsaker, (jag hade morötter, broccoli, sticklök och lite hackad ingefära denna gång) och nudlar eller ris.

Kaksmulan.se

Promote Your Page Too

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

6 svar på ”Marinerad lövbiff

  1. Min bror och han familj har Tastelines matkasse varannan vecka när de har sonen hos sig. För den veckan de är barnfri äter de mycket ute. Är riktiga storstadsmänniskor… De harvarit mycket nöjda med den matkassen. Enkla men lite roliga recept har de tyckt.
    Vår matkasse från Middagskorgen har varit bra också. En del recept har jag lagt till mer grönsaker för jag är van att äta mycket grönt.
    Lövbiffen låter grymt god. Jag brukar marinera lövbiff i asiatiska smaker som vi sedan trär på spett och grillar. Marinaden brukar möra köttet tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *