Asiatisk buffe


Har haft lite problem med datorn några dagar. Lyckades få ett litet virus i mailen (som tur är blev jag inte smittad), men nu funkar det som det ska igen.
Igår hade vi några goda vänner över på middag. Sonen kom med det geniala förlaget att göra en asiatisk/japansk buffe och så blev det. Vi gjorde lite hemgjord sushi med hjälp av ett sushikit från affären. Terriyaki marinerade kyckling och laxspett. Nudlar med wokade grönsaker (morot, sticklök, svamp, ingefära) och terriyaki sås. Den färska koriandern lös med sin frånvaro i butiken så jag testade en fryst asiatisk örtblandning som faktiskt var riktigt bra. Den hamnade både i nudlarna och i dressingen till en god sallad. Sist men inte minst hade jag marinerat lövbiff i en vansinnigt god marinad och fräst upp lite snabbt.Till dessert blev det faktiskt något väldigt enkelt men gott, en god vaniljglass med mangobitar, rostad kokos och kolasås.

Sallad med mango
Sallad, jag använde den nya cosmopolitan salladen (en blandning mellan isbergssallad och romansallad)
Finstrimlad gurka, morot och sticklök. Mango i bitar, den färska i butiken var inte riktigt mogen så även här tog jag till ICAs frysta mango som är riktigt bra.
En dressing av neutral olja, pressad lime, djuprysta asiatiska örter lite soya, socker salt och peppar. Har tyvärr inga exakta mått, sorry.
Ringla dressingen över salladen och avsluta med att strö över lite hackade cashew nötter.

Marinerad lövbiff
Lövbiff
1 msk kinesisk soya
2 msk japansk soya
1 msk kalvfond
1 msk neutral olja
1 msk socker
1 tsk sambal olek
1 tsk fisksås
1 bit riven färsk ingefära
1-2 rivna vitlöksklyftor
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Skär lövbiffen i strimlor och lägg i marinad i minst två timmar.
Ta upp den och låt lite av marinaden rinna av innan ni fräser den snabbt i en het panna. Avsluta gärna med att hälla i resten av marinaden i pannan efter lövbiffen är klar och låt den koka ihop lite och häll över lövbiffen. Strö gärna på lite rostade sesamfrön.  Mums!!

Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Asiatisk buffe

  1. Åh, den buffén, där hade vi gått ”all in”! Mangosallad låter riktigt gott!
    Nu när Håkan dessutom käkar sushi även han så ska vi också testa göra vår egen, spännande.

  2. Ann-Sofi; Tack ja det var inte dumt alls 😉
    Mårtenssons och Emmy; Ni hade så gärna fått gå ”all in” Det gjorde jag med 😉 Asiatiskt är gott gotti gott gott som en annan skåning skulle sagt!

  3. Pingback: Marinerad lövbiff

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *