Kladdkaka intense mint

Bilder från restaurang Ambiance på Vindåkra gård.

Frustrerad… uppkopplingen funkar såå dåligt idag. Vet inte om det beror på de ynka små snöflingorna som dalar utanför, men rätt som det är så lägger det av helt och det som inte sparats är borta… Hur som, får göra ett nytt försök.  Vi hade en underbart fin, fast kall vinterhelg här i Skåne med lite, lite snö.
I lördags var vi bortbjudna på middag till goda vänner och jag erbjöd mig att ta med en dessert. Då det fanns lite önskemål om något chokladigt blev det en riktigt chokladspäckad kladdkaka med mintsmak. Jag bakade ju lite chokladmuffins i förra veckan till mina cupcakes med jordnötsfrosting och av smeten som blev över gjorde jag en liten minikaka med bitar av after eight nedstoppad. Det blev så gott, men tyvärr fastnade kakan i formen så bilderna är inget jag vill dela med mig av ;). Men detta ledde i alla fall till att jag smaksatte min kladdkaka med minchoklad. Jättegott tillsammans med lite vispad grädde eller vaniljglass. Vi var väl dessutom de enda som inte tittade på melodifestivalen i lördags. Ok, jag tycker det är rätt ok men min man får allergi bara man nämner det…och jag kan nog hålla med om att det blir lite för mycket av det goda. Jag tittar på finalen, det räcker gott (förlåt alla Mello fans) ;).
Igår var vi med ett par vänner och åt brunch på ett helt fantastiskt lite ställe som heter Vindåkra gård och restaurang Ambiance. Det ligger mitt ute på landet strax utanför Malmö (och löjligt nära för oss). Wow en sådan brunch! Allt från ostron och gåslever till massa kryddiga korvar och smakrika ostar och gott bröd för att inte tala om alla goda sötsaker, mums. Det var första gången vi var där men absolut inte den sista. De har dessutom börjat ha afternoon tea på lördagarna så det måste ju testas. Så ett litet tips till er i Malmö med omnejd. (Kameran låg i vanlig ordning hemma så bilden ovan har jag lånat från deras hemsida).

Mint kladdkaka

Kladdkaka intense mint

100g smör
100 g mörk choklad (jag använde Lindt Excellence Intense Mint)
4 msk kakao
2 ägg
1 1/4 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
2 dl socker
Smält smöret och låt det svalna. Smält chokladen över vattenbad. Blanda ihop de torra ingredinserna. Rör ihop allt till en slät smet, även äggen de skall alltså inte vispas. Bred ut i en smord och bröad springform (eller i en smord pajform som jag gjorde). Grädda i 160 grader i ca 18-20 minuter. Garnera antingen med siktat florsocker eller som jag gjort med vit choklad spån och lite jordgubbar och lite vispad grädde till.
Grundreceptet är hämtat från Kladdkaka recept bloggen

Print Friendly, PDF & Email

4 svar på ”Kladdkaka intense mint

 1. Åh, det är vid sådana tillfällen vi bannar att vi inte äger en bil! Kan man ta sig dit med någon form av kollektivtrafik eller ligger det långt utanför all reda och religion?

  nej då, ni är inte ensamma, vi kollar inte ens finalen om vi inte är tvungna, vi gitter inte alls med det längre faktiskt.

 2. Alexandra; Visst är det irriterande, nätverket krånglar fortfarande och gör mig vansinnig till och från, men då får man baka lite istället 😉
  Mårtensson; Det ligger väldigt nära Svågertorp och finns förmodligen någon buss som stannar i närheten annars hämtar Kaksmulans taxi gärna vid Svågertorp/Hyllie station, fast då är risken att ni får sällskap ;). Skönt att man inte är ensam om att dissa Mello, verkade som hela bloggvärlden satt bänkade. Vi spelade spel istället ett som heter Sybarit, ett sällskapsspel för livsnjutare frågor om mat, dryck, vett, etikett, seder och bruk. Tror det skulle gillas 😉
  Btw jag vann 😉

 3. Aha, så det bedrivs taxirörelse i kaksmulans regi också, det är till att vara mångsysslare:)
  Nope, vi sitter inte bänkade vid Mello, det har vi inte gjort på evigheter… Sybarit låter ju som det skulle passa oss helt klart.Vilket bra tips, vi tackar och ger oss ut på jakt fortast möjligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *