Våfflor

Våffelpremiär

Idag har vi begått våffelpremiär i kaksmulans kök. Med tanke på att den första semlan slank ned i början av december så är det ju inte så konstigt att vi tjuvstartar även med våfflorna. Idag serverades de med lite bärgrädde och frysta bär. Det är ju det som är så roligt med våfflor man kan variera dem i det oändliga. Chokladvåfflor med skivad banan och grädde, kanelvåfflor med äpplebitar eller glass och varm hjortronsylt är några av favoriterna. Sedan kan man ju göra en hel massa annat i våffeljärnet också. Oftast blir det en ost och skink toast som går snabbt och enkelt att slänga ihop när barnen vill ha ett lite matigare mellanmål. Annars kan man göra som Remsan och göra raggmunkar i våffeljärnet, det ska jag helt klart testa någon dag. Tyvärr var jag lite dumsnål när jag spontan köpte mitt våffeljärn och man får nog vad man betalar för… Detta tar låång tid för våfflorna att bli klara, det blir varmt utanpå och det gräddar lite ojämnt, nåja förmodligen håller det väl inte så länge heller så då får man satsa på lite bättre kvalitet nästa gång.

Frasvåfflor

3 dl mjöl
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
4 dl mjölk (eller hälften mjölk och hälften grädde) 
100 g smör
Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop alla ingredienser till en slät smet. Smörj gärna våffeljärnet med lite smält smör till de första laggarna. Grädda och ät! Ca. 10 våfflor
Bärgrädde
Vispa grädden blanda i lite frysta (eller färska) bär jag använde hallon och blåbär och mixa ned i grädden tillsammans med florsocker och ev lite vaniljsocker efter smak.

Det söta hjärtunderlägget är en grytlapp i serien Rock N’ Roll som givetvis finns med matchande förkläde. 

Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Våfflor

  1. Wooho jag har ju nästan glömt bort våfflor! Det äter jag nästan aldrig! Och det finns verkligen ingen anledning till det! Jättecoola grytlappar:) Passar som handen i handsken till mitt otroligt coola förkläde!

  2. Våfflor är så gott. Älskar även att toppa dem med crème fraîche, lök och caviar. Mitt våffeljärn är en billig variant som jag fick när jag suktade efter mammas gamla ingräddade. Jag var lite besviken att jag fick ett nytt, men det har varit toppen.

  3. Pingback: Våffeldagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *