Lever och sportlov.

Kalvlever med tillbehör.

Vilken udda kombination, lever och sportlov menar jag ;). Men nu syftar jag på att jag utlovade en leverrätt härom dagen och att sportlovet har startat. Ikväll skall vi skaka liv i en gammal dammig bekant, nämligen vår raclette grill. Får väl hoppas att den fortfarande funkar efter att ha stått nedpackad i ett antal år. Imorgon bitti bär det av till Åre för några dagars sportlov. Fast jag ska erkänna en sak, jag är absolut ingen skidfantast!!! Nu har jag tack och lov en av mina bästa vänner boende i Åre sedan många år så det ska givetvis bli jättekul att komma upp och umgås med henne några dagar. Men skidåkningen njaä, jag satsar nog på after skin som är mera min gren om man säger så ;). Lovar att packa med mig kameran denna gången och komma med en liten matrapport från fjällen. Men åter till min lever.. ja eller inte min lever förstås, den kanske inte är något vidare…;)
Hur som en riktigt god kalvlever med dessa tillbehör tillhör absolut en av mina favoriträtter. Sonen då, jo han åt en bit men sedan tyckte han att det var ok och att fiskburgaren smakade bättre.

Kalvlever med tillbehör

Kalvlever i tunna skivor, mjöl, salt och peppar
1 hackat äpple
2 tunnskivade charlottenlökar
1 pkt bacon i bitar
lite kapris

Stek baconet knaprigt och ta undan, fräs lök och äpple i baconfettet tills de blir lagom mjuka. Blanda ihop till en liten röra och blanda även i lite kapris om du gillar det. Vänd leverskivorna i mjöl och salta och peppra. Stek på medelhög värme i ca 2 minuter. Var försiktig så den inte steks för länge för då blir den torr och trist. Servera gärna med potatismos.

Print Friendly, PDF & Email

3 svar på ”Lever och sportlov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *