Chokladmuffins med cheesecake

Chokladmuffins med cheesecake

Ja det var som sagt alldeles för länge sedan jag bakade något nu så idag fick det bli lite goda muffinsar. Chokladsmet toppad med cheesecake är ingen dum kombo kan jag lova. Spisen den får jag vänta på ett tag… inte förren den 12 februari skulle de komma och fixa den ;(. Tur att jag köpte ett par kokplattor annars hade grannarna blivit trötta på oss och pizzabutiken lycklig ;). Ikväll ska det bli laxpudding från matkassen. Vi blandar och ger i veckans recept, eller egentligen har vi helt enkelt börjat bakifrån. Får väl se om detta går hem hos de yngre i familjen. Enligt Hanna är lax det bästa som finns om man får den stekt med terriyaki sås. Fast jag tror detta ska funka om jag skippar löken i halva formen.  Just nu skiner vårsolen in genom fönstret, visst är det underbart och ljust riktigt länge på kvällarna nu, me like!!

Chokladmuffins med  cheesecake

225 g smör
2 dl socker
4 dl mjöl
1/2 dl kakao
1/2 tsk salt
3 tsk bakpulver
2 ägg
2 1/2 dl mjölk
Rör smör och socker vitt och poröst, blanda ihop de torra ingredienserna och rör ihop ägg och mjölk. Blanda ned allt i smöret och rör ihop tills allt är ordentligt blandat.
200g philadelphia ost
60g smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
Rör ihop cream cheese, smör och socker till en slät smet, tillsätt ett ägg åt gången och rör smeten slät.
Fyll muffinsformar till hälften med chokladsmeten och toppa med cheesecake smet. Grädda i 175 grader i ca 20-25 minuter.
Blir 12 STORA muffins eller 24 mellanstora.

Det vackra tyget i bakgrunden är en handduken i nya serien Victoria från Ulster Weaver, endast 89:- i webshopen.

 

Print Friendly, PDF & Email

1 svar på ”Chokladmuffins med cheesecake

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *