Idag har jag gjort ett litet ryck och fyllt på i kakburkarna. Om det blir några kvar till påsk det är väl tveksamt men jag gjorde i alla fall en del av dem lite påskigt gula. Det är wienersnitt med variaton dvs hälften med apelsinmarmelad och hälften med hallonsylt. Chokladrutorna får ni receptet på imorgon.
Wienersnitt
5 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl socker
1 tsk kardemumma
150 g rumsvarmt smör
1 ägg
Fyllning: apelsinmarmelad och eller hallonsylt.
Arbeta snabbt ihop ingredienserna till en smidig deg som rullas ut till längder ca 3cm i diameter. Lägg längderna på bakpappersklädd plåt och gör en fördjupning längs mitten och fyll med marmelad eller hallonsylt. Grädda i 200 grader ca 12 minuter. Låt svalna.
Rör ut florsocker med lite vatten eller pressad apelsinsaft och ev. en gnutta gul färg. Ringla över kakorna och låt stelna.
Här är det dags att fylla på i kakburkarna också. Wienersnitt verkar enkelt och inte något jag testat att baka förrut:) Tack för tipset!
Ska göra något gott som dina kakor tills nästa högtid, väldigt fina! dom smakar säkert jättebra 🙂
AnnSofie: var så god, de är enkla och goda!
Jenny; Kul med smörgåstårtorna (kikade in på sidan), du får titta in igen och berätta hur det går när ni kommit igång.